Aktuális

Egészségnap gyerekeknek

Egészségnap a gyerekekért címmel a Pataky Művelődési Központ és az Oltalom Alapítvány március 16-án, vasárnap a testi-lelki egészség fontosságát középpontba helyező egészségnapot rendez a Pataky Művelődési Központban.


Az Oltalom Alapítvány több mint egy évtizede foglalkozik az egészséges életmód népszerűsítésével: országszerte előadásokat, képzéseket, főzőköröket szervez. A Pataky Művelődési Központ évek óta rendez egészség-, valamint natúranapokat, de az idén először szervez olyan egészségnapot, amelynek középpontjában a gyermekek állnak.

A március 16-i egészségnap 9.30-kor kezdődik, a nap folyamán izgalmas előadásokat hallgathatnak meg, különböző tornákon vehetnek részt (gyermektorna, kismamatorna, gerinctorna), valamint egész nap folyamatosan tanácsadásokon kaphatnak tájékoztatást különböző témákban. A tanácsadásokon szó lesz többek között a kisgyermekek táplálásáról, a gyógynövények helyes használatáról, az egészséges táplálkozásról, a fogyókúráról, drogprevencióval kapcsolatos kérdésekről, itt lesz nálunk W. Ungváry Renáta, a Kismama magazin munkatársa, aki szoptatási tanácsadást tart. A felsoroltakon kívül még egyéb érdekes programlehetőségek is szerepelnek az idei egészségnapunkon, mint például változatos reformételek kóstoltatása, egészséges táplálkozással kapcsolatos készítmények, gyógytermékek közül is válogathatnak, vásárolhatnak kedves vendégeink. Egész nap gyermekprogramokon vehetnek részt a legkisebbek, lesz játszóház, szitázás, mozaikkép-készítés, origami, hangszerbemutató (kakaókoncert), tavaszi virágcserép-készítés, só-liszt gyurmázás és még sok minden más izgalmas játék, foglalkozás…

 

A délelőtti megnyitó előadást Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök és életmódíró tartja, Milyen jövőt szán a modern élelmiszeripar gyermekeinknek? címmel, majd a reformszemléletű táplálkozással ismerkedhetünk meg Reisinger Orsolya védőnő segítségével. Oláhné dr. Szilágyi Mónika gyermekgyógyász az Antibiotikum barát vagy ellenség? címmel tart előadást az antibiotikumok hasznosságáról. Megismerkedhetünk a LÉGHAJÓ PROGRAMMAL, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy jól használható gyakorlati ismereteket nyújtson a szülőknek azokban a helyzetekben, ha gyermekük baleset vagy betegség miatt veszélybe kerül. Vendégünk lesz dr. Mészner Zsófia gyermekinfektológus, védőoltási szaktanácsadó, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet vezetője, aki a VÉDŐOLTÁSOK – BEFEKTETÉS A JÖVŐBE címmel tart előadást. A nap utolsó előadásaként Köbel Wolfgang természetgyógyászt és mentálhigiénés szakembert hallgathatjuk meg az EGÉSZSÉGES PÁRKAPCSOLATOKRÓL (az előadás magyar nyelvű). Az előadások után a témával kapcsolatban felmerülő kérdések megbeszélésére, személyes tanácsadásra is lesz lehetőség.

 

A belépődíj: 150 Ft, gyermekeknek ingyenes.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Pataky Művelődési Központban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top