Aktuális

Itt a Lusta város!

Garantáltan a gyerekek kedvence lesz a tengerentúlon már hódító LazyTown, amely nemsokára a Jetix műsorán jelentkezik.

A Jetix Europe megvásárolta a világszerte rendkívül népszerű, díjnyertes gyerekműsor, a LazyTown kábeltelevíziós és VOD-jogait kelet-közép-európai csatornái számára.

Az 53 perces részekből álló, 24 részes sorozatban a LazyTown Entertainment egyesíti a számítógépes grafika és a bábmozgatás legjobb elemeit.

Az „egészséges” tv forradalmasítja a gyerekek értékrendjét az étkezéssel és a sportolással kapcsolatban, a szülők imádni fogják!

• Nézd meg a műsor ajánlóját! Kóstolj bele a LazyTown világába! »

A Jetix Europe hivatalosan is bejelentette, hogy megszerezte a díjnyertes, zenés gyermekműsor, a LazyTown vetítésének kelet-közép-európai televíziós és VOD-jogait. A LazyTown Entertainment sorozata 2008 májusától lesz látható a Jetix Europe valamennyi csatornáján Kelet-Közép-Európában.

A LazyTown, amely tavaly, a brit filmakadémia gyermek-BAFTA-díjkiosztóján elnyerte a „legjobb nemzetközi műsor” címet, azzal a céllal született, hogy megváltoztassa a gyermekekben az ételekről és a testmozgásról kialakított képet. Napjainkban ez a sorozat a legkelendőbb árucikk a gyermekműsorok tévés piacán, máris 103 országban sugározzák, olyan csatornákon, mint a BBC CBBC (a BBC gyerekcsatornája) és a CBeebies az Egyesült Királyságban.

A LazyTown célközönségét, a 3–7 éves gyerekeket kirobbanóan energikus élő szereplők, bábok és CGI-technológiával készített számítógépes figurák szórakoztatják. A műsor az egészséges életmódot népszerűsíti vicces és korábban soha nem látott-hallott dalokkal, mulatságos jelenetekkel és nagyszerű történetmeséléssel.

A főszereplő, Stephanie a külvilágból érkezik LazyTown színes, felgyorsult, feje tetejére állított világába. A kislány a kalandjai során találkozik egy csomó érdekes gyerekkel és felnőttel, többek között a világ leglustább rosszcsontjával, Robbie Rottennel. Szerencsére itt lakik Sportacus is, a sportoló szuperhős, aki hatalmas ugrásokkal, perdülésekkel és szökkenésekkel közlekedik LazyTownban, miközben segít Stephanie-nak meghozni a helyes döntéseket az egészséges életmódot és a könnyebb, de egészségtelen életmódot illetően.

A sorozat megalkotója Magnus Scheving világklasszis sportoló és egyben a LazyTown Entertainment elnöke és társalapítója. Ő alakítja a „kicsit jobb, mint az átlag” hőst, Sportacust. A sorozat ötletét az adta, hogy ő maga is az egészséges életmód híve, igyekszik eszerint élni. Nem csoda hát, hogy a LazyTownt 2007-ben „a legjobb rendezés – gyermeksorozatok” kategóriában Emmy-díjra jelölték.

Kate Morton, a Jetix CEE programigazgatója elmondta: „Igazán örülünk annak, hogy a Jetix nézőinek immár Kelet-Közép-Európába is elhozhatjuk a LazyTown vicces és varázslatos világát. Biztosak vagyunk benne, hogy a sorozat mozgalmas, szórakoztató és ösztönző hatású történetei az egész régióban felvillanyozzák és megmozgatják a gyerekeket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top