Aktuális

Halhatatlanná lett Madonna

Örökre nyomot hagyott maga után Madonna: a popdívát beiktatták a Rock and Roll Dicsőség Csarnok tagjai közé. Az idei beiktatási ceremónián Madonna mellett John Mellencamp, Leonard Cohen, a The Ventures és a The Dave Clark Five tagjai kerültek be a zenetörténelem halhatatlanjai közé.

A Daily Mail brit magazin internetes oldala szerint a New Yorkban megtartott Rock and Roll Dicsőség Csarnok (Hall Of Fame) idei beiktatási ceremóniája méltó volt a halhatatlanná vált rockzenészekhez. A 49 éves popdíván, Madonnán kívül a rock and roll hírességek csarnokába választották John Mellencampet, a The Venturest, Leonard Cohent és a The Dave Clark Five tagjait is.

Madonna zenéjét a legendás punk-rocker, Iggy Pop mutatta be előadóként az ünnepségen. A folyton megújulni tudó énekesnő zenei pályafutásáról pedig Justin Timberlake popsztár beszélt.

– A világ tele van Madonna-hasonmásokkal. Talán még randiztam is párral. De csak egy igazi Madonna van!” – köszöntötte meghatódva Justin a rock and roll halhatatlanjai közé lépő Madonnát, és adta át az őt megillető elismerést. Justin Timberlake beszédében kifejtette: szerinte a popikon olyan, mint egy fenékbe lőtt vitamininjekció: mindig szükségünk lesz rá. Madonna előadó-művészi és zenészi kvalitásait méltatva Justin egy közös történetet elevenített fel: hogyan döfött Madonna egy B12-vitaminos injekciós tűt a fenekébe, amikor egy felvétel során fáradtságra panaszkodott.

A Daily Mail szerint beszédében az énekesnő még azoknak is megköszönte az elismerést, akik nem hittek benne, és eltanácsolták a zenei pályáról, „akik azt mondták, hogy nem tudok énekelni, és csak egyslágeres előadó vagyok”. Madonna 1982-ben írta alá első lemezszerződését az Egyesült Államokban.

A 49 éves sztár számtalan zenei stílust kipróbált negyedszázados pályafutása során.

A Dave Clark Five tagjai megemlékeztek a két hete tüdőgyulladásban elhunyt Mike Smith énekesről. Az amerikai Rock and Roll Dicsőség Csarnok tagjai közé azok az előadók kerülhetnek be, akik esetében legalább huszonöt év eltelt az első lemezük megjelenése óta. (NLC, Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top