Aktuális

KRESZ-parkról álmodnak Sajólászlófalván

Sajólászlófalván nincs iskola, ezért az óvoda után különösen nagy váltás suliba menni. Buszra kell ülni és zebrákon átkelni. A leendő elsősöket felkészítenék a városi forgalomra.

A sajólászlófalvai Kuckó óvodában az óvó néni kiszebábot gyújt az udvaron. A kicsik kikerekedett szemmel figyelik, mi történik, hogyan temetik el a szalmabábuval a telet. Közben lelkesen fújják: „Kice-vice villő, gyűjjön rád a himlő! Behozzuk a zöld ágat, kivisszük a kice-vicét!”

– Ide, ahol most a kiszebábot égettük, egy KRESZ-parkot álmodtunk. A téltemetésre máshol is marad hely – mondja Borosné Dobroviczky Erika, az óvoda vezetője. – A gyerekek a faluban nem találkoznak komoly közlekedéssel, ritkán jár erre autó, átjáró forgalom sincs. A településen nincs iskola sem, ezért az óvoda után itt különösen nagy váltás suliba menni. Buszra kell ülni és zebrákon átkelni. Ezért is szeretném, ha a leendő elsősöket fel tudnám készíteni a városi forgalomra.

– Tegnap voltunk bábszínházban. Busszal mentünk, először ültem rajta! – meséli az egyik óvodás lelkesedéssel. Nagy hatást tett rá, hogy újat láthatott, megismerkedhetett Miskolc forgatagával.

– Ritkán jutunk el a nagyvárosba, nincs közel. Ilyenkor is veszélyes, hogy a kicsik nem ismerik a közúti jelzéseket – állítja Erika.

Az előző napi élmények hatására, a gyerekek délután az udvaron közlekedősdit játszanak. Az egyik kislány forgalomirányítónak áll. Egy kisfiú előhoz egy dömpert, éppen megteszi kisautó helyett, igaz, olykor-olykor felborul vele.

– Inkább egy motort vezetnék – morogja, de azért tovább gurul a négykerekű járgányon.

– Hé, miért nem dudáltál? – kérdezi egy társa, akit majdnem elütött.

– Stop! – kiáltja el magát a forgalomirányító lány. A valóságban egy kiáltásra senki nem állna meg. Nem baj, játékból jó, de azért az igazi az lenne, ha megismerkedhetnének az ovisok az utcai jelzésekkel egy KRESZ-parkban.

Amire szükség lenne:

– Segítség, eszközök a tereprendezéshez

– Alapanyag és munkaerő a KRESZ-táblákhoz

– Játék közlekedési lámpák

– Rollerek, kisautók, biciklik

A gyerekcsoport kódja: 07

 

 

 

 

 

 

 

 

Szavazni a gyermekcsoport kódjának megadásával lehet:

– SMS-ben a PALYAZAT szót és a gyermekcsoport kódját kell elküldeni a 06 91 331 442-es telefonszámra (pl. PALYAZAT 21) Az SMS bruttó díja 90 forint. Ügyfélszolgálati szám: 06-1/422-3490, Tele-For Kft.

– Telefonon a 06-1 371 3242 szám felhívásával és a gyermekcsoport kódjának beütésével lehet “tone üzemmódú telefonkészülékeken.

– Interneten a nlc.hu/unicefszavazas oldalon.

Az egész akció alatt a szavazók között egy félmillió forintos utazást sorsolunk ki. Sorsolás: 2008 április 18-án.

A játékban való részvétellel automatikusan hozzájárul adatainak továbbításához a magazin kiadója és tulajdonosának egyéb vállalkozásai felé.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top