Aktuális

Dr. House önmagát gyógyítja?

Dr. House-hoz a gyógyszerszedés úgy hozzátartozik, mint Chaplinhez a kalap és a bajusz. A fanyar humorú, jóképű, ám rémesen mogorva dokit alakító Hugh Laurie saját tapasztalataival indokolta, miért nem ajánlja senkinek a fájdalomcsillapító beszerzését.

Dr. Gregory House zord külseje és mogorva stílusa első látásra nem éppen bizalomgerjesztő. A különc orvos határozott elve ráadásul a következőképpen hangzik: a betegséget kell kezelni, és nem a beteget, hiszen a betegeket csak arra találták ki, hogy az orvosok munkáját nehezítsék.

A renitens dokit játszó 48 éves angol színész, Hugh Laurie is szedett gyógyszert egy időben enyhe depressziójára, a brit Radio Times magazinban számolt be a fájdalomcsillapítóval szerzett tapasztalatairól. Állítása szerint a szer „lebegő, kellemes” érzést okoz. „Nem ajánlanám senkinek sem – óvatosan kell vele bánni” – figyelmeztetett.

Egy nemrég megjelent interjújában Hugh Laurie arról beszélt, hogy a megborzongató orvos szerepe mennyit segített neki abban, hogy fejlődjön mint színész, illetve új ajtók nyíltak meg számára, ami a filmeket illeti. De a színész azt sem rejtette véka alá, hogy a nagy sikerű sorozat bizony nem teszi maradéktalanul elégedetté. Mint azt már többször is kifejtette, főként az amerikai akcentussal akadnak gondjai – különösen amikor visszahallja magát.

Erre a megtanult akcentusra most épp nagy szüksége volt Hugh Laurie-nak, hiszen az „Az utca királyai” című új filmjében egy amerikai rendőrt játszik, ráadásul nemcsak kemény bűnüldözőnek mutatkozik, hanem úgy is beszél, mint az amerikai zsaruk.

„Szerencse, hogy a Dr. House forgatásán rászoktam az amerikai akcentusra – nyilatkozta a színész. – Különben nem tudtam volna megcsinálni a szerepet. Keanu Reeves folyton a legelegánsabb londoni akcentussal szól hozzám a szünetekben. Sokat cukkolt, de nem bántam, mert így hitelesebb ellensége lehettem a jelenetekben.” (NLC, IPC, fotók: TV2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top