Aktuális

Vállalkozás születik

A "kismama-generáció" elhelyezkedési gondjaira hívja fel a figyelmet az idén tavasszal induló VANDA (Vállalkozó Nők, Dolgozó Anyák) nevű program, amely a munkába visszatérni kívánó kisgyerekes anyukákat segíti támogatott képzésével.

Mivel az anyaság és a dolgozó nő közötti szerepkonfliktus feloldását jelentheti egy rugalmas időbeosztásban végezhető vállalkozás indítása, ezért erre felkészítő képzést nyújt a 7 hónapos program. A vállalkozási és pályázatkészítés-projektmenedzsment, ismereteket mentálhigiénés szolgáltatás (pl. nő szerepek, női archetípusok feltérképezése, stílustanácsadás, családi és munkahelyi szerepek összeegyeztetése, stb.) is kiegészíti: a „tananyag” ezzel a közelgő életformaváltás nehézségeinek kiküszöbölésére is felkészíti a kismamákat.

A kisgyermeküket otthon nevelő, anyasági ellátásban részesülő szülőket saját időbeosztásban végezhető tanulási forma várja: a távoktatás – akár két etetés között is – gyors és egyéni tanulást biztosít számukra. A személyes konzultációk alatt pedig, míg a mama pl. projektmenedzsmentet tanul, szakképzett gyermekfelügyelők vigyáznak majd a kicsikre.

A program elsősorban azon kisgyerekes szülők jelentkezését várja, akikben már megérett egy életképes vállalkozás gondolata, vagy már el is indultak a megvalósítása felé. A képzést novemberben egy saját vállalkozásindítási illetve fejlesztési elképzelés alapján összeállított üzleti terv fogja zárni.

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával a képzést a Tempus Közalapítvány végzi.
A jelentkezés feltételei (felhívás, jelentkezési lap) a www.tka.hu oldalról tölthetők le.
Jelentkezési határidő: 2008. április 21.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top