Aktuális

Mindenért meg kell küzdeni

Barabás Lőrinc trombitás üstökösként robbant be a köztudatba, és úgy döntött, hogy ott is marad. A fiatal zenész megküzd a sikerért, miközben kihagyhatatlan zenei élménnyel gazdagítja közönségét.

A kiváló ifjú dzsessztrombitás, Barabás Lőrinc igyekszik túlszárnyalni az elvárt színvonalat. Miles Davist és Eric Truffaz-t ötvözi a hiphoppal és a jövővel itt a jelenben. A zenész és zenekara a dzsessz és a nagyvárosi stílusok ötvözését tűzte ki célul.

2007-ben kislemez, klip, album, lemezbemutató, telt ház és siker. 2008-ban eddig alkotó pihenés jellemezte a Barabás Lőrinc Eklektric zenekart, amelynek eredményeképpen új kislemez és klip készül, s a közeljövőben turnéra is indul a formáció. Most – az ismert kompozíciók mellett – új számokat is hallhatunk a zenekartól. A zenekarvezető trombitás tehetségéről árulkodik, hogy a modern nu jazz alapító atyja, Nicola Conte tavaly júliusi koncertje előtt egy nappal látta játszani Barabás Lőrincet, és azon nyomban meg is hívta másnapi koncertjére – vendégfellépőként.

A tavalyi évben néhány hét alatt robbant be a 24 éves trombitás és zenekara, a Barabás Lőrinc Eklektric a magyar zenei köztudatba a Famous című kislemezzel. 2007-es tevékenységüket a Pesti Műsor „az év előadója” címmel díjazta, míg a formációt a kritikusok az év egyik legszínesebb, legszínvonalasabb produkciójának titulálták, sőt a magyar Miles Davist vélték felfedezni a zenekarvezető trombitásban. Ladal című nagylemezük nemcsak a kritikusok, de a közönség körében is közkedvelt, mely állítást az a tény is igazolni látszik, hogy decemberi lemezbemutató koncertjük telt ház előtt zajlott, emellett igen előkelő helyen állnak a deep distribution eladási listáján, illetve „Famous” című daluk 12 hétig szerepelt a Petőfi rádió lejátszási toplistáján.

Rövid pihenő után márciusban újra láthatja-hallhatja a népszerű formációt a közönség: a folyamatos próbák mellett hamarosan leforgatják második videoklipjüket az Otto című dalukhoz, amelyet már lehet hallani a rádiókban. Az alkotó pihenés alatt új számok is születtek, ám a fiatal trombitás koncertjei főként a Ladal zenei anyagára épülnek, így teret kap benne a fusion, a nu jazz, a hiphop és a lounge is. (NLC, fotó: Sziget.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top