Aktuális

Példaképeket keresünk. Legyél segítségünkre!

A Pannon Példakép Alapítvány célja, hogy a nyilvánosság erejével és anyagilag is támogassa azokat a honfitársainkat, akik értékteremtő tevékenységükkel mindannyiunk számára követendő példákat mutatnak. A Példakép Alapítvány egyenként egymillió forintos díjjal ismeri el azok munkáját, akikre az egész ország felnézhet.

Ki lehet példakép? Például az,

  • aki új módszereket, programokat dolgoz ki és valósít meg az egészségügyben, az oktatásban, a szociális szférában, az emberi jogok érvényesülése, a környezetvédelem, vagy az élet bármely más területén jelentkező probléma orvoslására,
  • aki lakóhelyi, munkahelyi vagy más kisközösségek önzetlen működtetője,
  • aki hivatásos szakemberként a munkaköri leírásán túlmutató erőfeszítésekre képes a rábízottak sorsának jobbra fordításáért,
  • aki kiélezett helyzetben, mások érdekében személyes bátorságról, áldozatkészségről tesz tanúbizonyságot.

E felsorolás nem korlátozza, de nem is jelöli ki, kiből lesz díjazott. Példakép lehet bárki, aki életével és tevékenységével kiérdemli csodálatunkat.

A Példakép Alapítvány az egész országból, mindenkitől folyamatosan vár javaslatokat arra, hogy kik legyenek a díjazottak.

A javaslatodban, kérjük, mindenképpen írd meg:

  • a jelölő nevét, postai és/vagy e-mail címét és telefonszámát,
  • a javasolt személy nevét, postacímét, telefonszámát és/vagy e-mail címét (nem nyilvános adatok közlése előtt kérje az érintett hozzájárulását),
  • ha a javasolt személy tevékenysége intézményhez kapcsolódik, az intézmény nevét és címét,
  • s ami a legfontosabb: rövid összefoglalót arról, hogy a javasolt személy szerinted miért érdemes arra, hogy Magyarország példaképe legyen.

Törekszünk arra, hogy környezetkímélő módon, minél kevesebb papír használatával működjünk. Ezért kérjük, lehetőség szerint ne küldj nyomtatott levelet és alátámasztó dokumentumokat, e-mailben küld el javaslatod a peldakep@peldakep.hu e-mailcímre.

A Példakép Alapítvány évi négy alkalommal adja át a Példakép Díjakat. A 2008. áprilisában küldött jelölések közül 2008. szeptember 8-án díjazzuk a három nyertes jelöltet a Kuratórium döntése alapján.

A legközelebbi díjátadó időpontja 2008. június 9-e.

További információért, kérjük, keresd fel honlapunkat: www.peldakep.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top