Aktuális

Újabb rejtélyes bizonyíték Lady Diana tragédiájáról?

Hiába várta mindenki az ítélethozatalt, az utolsó pillanatban leállították a Diana-vizsgálatot. Az ügyben eljáró halottkém egy egyelőre titokzatos e-mail miatt függesztette fel az eljárást.

A befejezés előtt pár órával felfüggesztették a néhai Diana hercegnő halálának ügyében folyó brit halottkémi vizsgálatot. Az ügyben eljáró Lord Baker ugyanis olyan e-mailt kapott Franciaországból, amely „egy potenciális bizonyítékról szólhat”.

A megjelent hírek szerint az üzenet Henri Paul, Diana és Dodi Al-Fayed sofőrjének vérmintájával lehet kapcsolatos. A jelenlegi hivatalos álláspont szerint Paul a megengedett francia alkohollimitnél háromszor több italt fogyasztott az 1997-ben történt baleset estéjén.

A tragikus balesetben elhunyt Dodi Al-Fayed édesapja azt mondta, hogy Fülöp herceg rendelte el a pár megölését, nehogy a walesi hercegnő hozzámehessen egy muzulmán férfihoz. A vizsgálat során kiderült, hogy a halottkém tanúvallomása szerint nincs bizonyíték arra, hogy Diana hercegnőt meggyilkolta volna a brit titkosszolgálat.
Dodi apja, Mohamed Al-Fayed továbbra is azt állítja, hogy Paul vérmintáját meghamisították vagy kicserélték. A minták sorsa nem tisztázott: egy időben élt az a feltevés, hogy elvesztek vagy megsemmisítették őket, és Paul egyik DNS-tesztjének eredetiségét is megkérdőjelezték. A brit halottkém épp az ügy összegzése előtt kapta meg az e-mailt, és a hivatalos fordítás megérkeztéig kimenőt adott az esküdteknek. (FH)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top