Aktuális

Lady Diana emberölés áldozata lett

Tizenegy év telt el a "szívek királynőjének" halála óta, és még ennyi év után sem könnyű beletörődni Lady Diana halálába. A hat hónapig elhúzódó felsőbírósági eljárás súlyos gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősítette a korábban balesetnek vélt tragédiát.

Az ittas sofőr és az autót üldöző fotósok tehetnek Lady Diana és kedvese, Dodi Al-Fayed haláláról a londoni felsőbíróság szerint. A legújabb döntés szerint súlyos gondatlanságból elkövetett emberölés történt, s nem baleset.

Diana két fia, Vilmos és Harry herceg hétfőn késő este nyilvánosságra hozott hivatalos nyilatkozatukban megköszönték az esküdteknek „a bizonyítékok alapos mérlegelését”, és közölték, hogy egyetértenek a döntéssel.

Az ítélet szerint a hercegnő, a barátja és a sofőr halálát követelő balesetet a sofőr, Henri Paul gyorshajtása, valamint a paparazzók nagyfokú nemtörődöm és óvatlan viselkedése okozta. A tragédiához hozzájárult, hogy a sofőrt váratlanul érte Lady Dianának és kedvesének a lesifotósok előli menekülési szándéka. Az este folyamán Paul már fogyasztott alkoholt, azzal a tudattal, hogy aznap már nem fog a volán mögé ülni. A bíróság azt is megjegyezte, hogy sem a hercegnő, sem Dodi Al-Fayed nem kötötte be a biztonsági övet.

Dodi apja, Mohamed Al-Fayed, bár elfogadta a bíróság döntését, továbbra is állítja, hogy merényletet követtek el a hercegnő és Dodi ellen. Az ügyben eljáró bíró a meghallgatássorozat végén kijelentette, hogy az olajmágnás által vélt összeesküvésre semmiféle bizonyítékot nem találtak a vizsgálat során. (NLC, Inforádió)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top