Aktuális

A Médium nem hisz a szellemekben

Patricia Arquette népes színészcsalád tagja, testvérei közül Rosanna és David is jól ismert a mozirajongók számára. Az Emmy-díjas színésznő nevéhez számos más tévésorozat- és mozifilmszerep is fűződik, de a legismertebb alakítását a Médiumnak köszönheti.

A csillogásból kilépve a legtöbb hollywoodi színésznő teljesen hétköznapi édesanya, feleség, háziasszony. Patricia Arquette-et otthon kamasz fia, kislánya és szintén színész férje, Thomas Jane várja. A Médium misztikus krimisorozatban megformált szerepe szerint a színésznő a sorozatban is fiatal feleség, anya, ám sokban különbözik Allison DuBois-tól, hiszen ő jósnő. A látnoki képességekkel rendelkező asszony gyermekkora óta keresi a válaszokat az őt gyötrő álmokra, és képes a halottakkal kommunikálni.

A színésznő az első 16 epizód utána kapta meg az Emmyt a „legjobb női főszereplő – drámai sorozat” kategóriában, amit még több Emmy-, Golden Globe- és SAG-nevezés is követett.

Patricia Chicagóban született és Los Angelesben nevelkedett híres színészfamília sarjaként, egész életében színészek vették őt körül: nagyapja, Cliff Arquette nagy komédiás volt, legismertebb tévés szerepe Charlie Weaver; édesapja, Lewis Arquette színész volt, és testvérei, Rosanna, Alexis, Richmond és David szintén mind a színészi pályát választották. Sőt Patricia első férje Nicolas Cage volt egy rövid ideig.

A Médium mára akkora siker lett, hogy a színésznő megengedheti magának, hogy családtagjait is beprotezsálja, így a kevésbé ismert Richmond is játszhatott már a sorozatban, sőt két évvel ezelőtt öccse, David vendégrendezése után most Rosanna kap szerepet.

Patricia Arquette szerepe szerint határozott fellépésű, odaadó feleség és háromgyermekes anya, aki fokozatosan elfogadja rendkívüli adottságát, amelynek segítségével képes kommunikálni a halottakkal, megálmodja a jövőt és olvas mások gondolataiban.

Allison DuBois részmunkaidős gyakornokként dolgozik a kerületi ügyész irodájában, az Arizona állambeli Phoenixben. Különleges képességével segít a főnökének, D. A. Devalos (Miguel Sandoval, Az ügyosztály) kerületi ügyésznek, hogy felderítse azokat a gyilkosságokat, amelyek kifogtak a hatóságokon és a bűnüldöző szerveken. Munkájában óriási segítség a férje, a repülőmérnök Joe (Jake Weber, Ha eljön Joe Black), aki tisztában van felesége képességeivel, és mindenben támogatja őt. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top