Aktuális

Katus Attila megmozgatta a rádiósokat

Egy kis torna senkinek sem árt! Katus Attila reggeli tornával mozgatta meg Rákóczi Ferit, Péter Petrát és Abaházi Csabát. A félórás reggeli mozgással a résztvevők a rendszeres sportolásra és az aktívabb életmódra szeretnék felhívni a figyelmet.

A Danubius Rádió ismert műsorvezetői a testébresztő nagykövettel, Katus Attilával karöltve hívták fel a hallgatók figyelmét a rendszeres testmozgásra. A félórás reggeli torna után Rákóczi Feriék is sokkal jobban érezték magukat.

– Már gyerekkoromban is fel voltam mentve testnevelésből, egyszóval gyárilag alkalmatlan vagyok a sportolásra – nevetett Rákóczi Feri. – Először azt hittem, meghalok ma reggel, de meg kell hagyni, tényleg jót tett ez a fél óra mozgás. Lehet, hogy valóban be kellene vezetni az életembe a rendszeres testmozgást?!

Katus Attila szerint az, aki hetente legalább háromszor-négyszer sportol valamit, jobban alszik és frissebben ébred. A mozgás fokozza az állóképességet és a teherbírást is. A rendszeresen sportolók pedig lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbak.

A rendszeres testmozgás terén az Európai Unióban Magyarország sajnos az utolsó helyen áll. Pedig a szakértők állítják, csak az első lépés nehéz.

– Valóban, mindig nagyon nehéz elindulni az edzőterembe, de ha sikerül, sokkal jobban érzi magát az ember, s egy idő után a szervezetünk kifejezetten igényli is a rendszeres sportolást – mondta a Danubius Csili műsorvezetője, Rákóczi Feri, aki egyébként hobbiszinten könnyűbúvárkodik, s olykor evezni is szokott.

– A Testébresztő program egy aktív életmódot és gondolkodásmódot megcélzó program, amely a szabad választás lehetőségén alapul. Arra ösztönöz, hogy mindenki találja meg a maga ritmusához, életfelfogásához illő sporttevékenységet. A lényeg a mozgás, és az, hogy mindezt örömmel tegyük, akár a Danubius Rádió szerkesztőségében is – folytatta Rákóczi Feri gondolatait Katus Attila életmód-tanácsadó. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top