Aktuális

Harmadik Nemzetközi Istennő Fesztivál

Kulturális, hagyományőrző és spirituális fesztiválra hívunk! Jelszavunk a sokszínűség, hiszen az Istennő annyi színben és formában mutatja meg magát, ahány virág nyílik a természetben.

Sokszínű a nő is, aki megéli saját lénye teljességét.

Sokszínűek vagyunk mi emberek, utánozhatatlan és pótolhatatlan szálai a teremtés sokszínű szövetének!

Sokszínűek a programjaink, hiszen lesz: kiállítás, koncert, tánc, előadás, workshop, kézművesek által teremtett csodák vására, gyermekprogramok, szertartás, felvonulás, ünneplés, éneklés, kapcsolódás a természettel és áradó öröm!

A Harmadik Istennő Fesztiválon a kelta és szkíta ősökhöz nyújtózunk vissza, kik egy időben éltek itt, a Nagy Anya Folyó, azaz a Duna ölelte földön. A kőkor békés népeinek kultúrája már távoli múlt, de mégis a keltáknál és szkítáknál is kiemelten magas tisztelet és szabadság illette meg a nőket, eltérően más patriarchális kultúráktól. Az Istennő tisztelete és jelenléte áthatotta ezen törzsek életét, a kelták szerették Őt, Brigitként, Eponaként, Nemetonaként és Deae Matres Hármas Anyaként, a szkíták pedig Tabitiként, a házitűzhely, a tűz és a nap Úrnőjeként Őt tartották Ősanyjuknak.

Hívunk Téged csatlakozz hozzánk ezen a fesztiválon, melynek középpontjában a gyógyítás áll. Mindannyian hordozunk régi sebeket, melyek sokszor a mélyben rejtőznek és visszatartanak minket az egész-ségtől, a boldog élettől, lelkünk hívó szavának követésétől. Szertartásokkal, koncertekkel, kiscsoportos foglalkozásokkal, dalokkal, tánccal, előadásokkal, alkotással szólítjuk meg kelta és szkíta őseink Istennőit. Brigittel gyógyítjuk a belső gyermeket, Eponával szexuális sebeinket, a Hármas Anyákkal az anyaságot, Tabitivel a bennünk élő amazon erejét és Nemetonával a föld sebeit.

Sokszínű a csapat is, amely a fesztivált megálmodta és manifesztálja:

Soma Mamagésa, a női erő megtestesülése • a tüzes Alessandra Belloni, nemzetközileg elismert énekesnő és zenész • a szárnyaló hangú Anique Radiant Heart, a szent templomi dalok énekesnője • a napfényes Bagdi Bella, énekesnő, zenész és színésznő • a Bran Együttes, ír, breton és ószirmi dallamok és történetek őrzője • az Inanna által vezetett Brian Charles, Avalon Papja • a gyermekek nyelvén értő Csíki Lóránt, a Népművészet Ifjú Mestere • a női testet megszentelő Hoppál Bori, testtudat-oktató, születésfelkészítő és dúla • a nomád harcosnők sírját feltáró Dr Jeannine Davis-Kimball, régész-professzor és írónő • a fantasztikus Kathy Jones, Avalon papnője, írónő, gyógyító, a Glastonbury Istennő Templom és a Glastonbury Istennő Konferencia alapítója • a 25 éve az Istennő útját járó Mike Jones • az Istennő-zászlókat alkotó Lydia Ruyle, művész, tudós, a Szent Nőiség ősi motívumainak lelkes kutatója • a Földdel együtt lélegző Lynne Orchard, Brigit Papnője • a szíveket megnyitó Natasha Wardle, Mária Magdaléna csatornája • a lányokat táncba hívó Szentesi Szilvia, művészettörténész, kineziológus és mozgásművész

az Istennő Templom Pap/női és lelkes teremtői: az irónő Arató Mónika, a rajzokban és táncban élő Bagyon Katalin, a melegszívű Cseri Csilla, a gondoskodó Eggendorfer Yvett, a gyönyörű ékszereket alkotó Fehér-Deák Mária, a nemezben szóló Gál Krisztina, a megfékezhetetlen Gáti Rita, az alkotásba és táncba szerelmes Horváth Tímea, az örökké lángoló Mudra Zita, az örök-gyermek Pavlenka Attila, a dalban és táncban imádkozó Sarkadi Krisztina, a természettel álmodó Simon Szilvia, a gyógyító Tasi Mária, a lelkes és vállalkozószellemű Varga Zsolt

és a szálakat összefűző Veres Kriszta, az Istennő Papnője, a budapesti Istennő Templom, Istennő Fesztivál és a Danu Pap/nője Iskola szülőanyja.

További információ: www.istenno.com e-mail: info@istenno.com vagy szilvia@istenno.com telefon: 06 20 2429 088

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top