Aktuális

Vágó István szörnyen főz

A kvízmestert sokan zseninek tartják, ám azt kevesen tudják, hogy van olyan dolog, amelyben ő is tehetségtelen. Ezen a héten Vágó István mellett Sváby András, Ungár Anikó, Dombovári Vanda, Debreczeni Zita ragad fakanalat a Vacsoracsatában, hogy lefőzze a többieket.

Vágó István lassan már harminc éve vezet vetélkedőműsorokat. Megszállottan szeret utazni, mindenhol mindent tüzetesen megnéz, minden egyes emléktáblánál megáll, mindent elolvas, minden helyi specialitást kipróbál. Ha teheti, a meglátogatott ország saját nyelvén beszél, ugyanis számos nyelvbe belekóstolt már: jól-rosszul társalog angolul, németül, franciául, spanyolul, olaszul, oroszul, lengyelül, svédül, portugálul, kevésbé flottul arabul, törökül, finnül és japánul.

István hazánk egyik legelismertebb médiaszemélyisége, akinek a nevéhez számos ismeretterjesztő könyv fűződik. Azt hihetnénk, mindent tud, mindenhez ért, ám ez korántsem igaz. Hiába zseni, a főzéshez semmit sem konyít, szakácstudománya egyenlő a nullával.

– Sokak szerint a férfiak jobban főznek, mint a nők, azonban ez rám nem vonatkozik. Tisztelem azokat az embereket, akik igazi gasztronómiai remekműveket készítenek. Nagy szerencsémre a feleségem is közéjük tartozik. Én rántottán kívül eddig még semmilyen más ételt nem készítettem. Bevallom őszintén, egy kicsit meglepődtem, mikor felkértek, hogy szerepeljek a Vacsoracsata című műsorban. Aztán rájöttem, ez a műsor nemcsak arról szól, hogy tehetséges szakácsok mérik össze főzőtudományukat, hanem lehetőséget kapnak olyan kezdők is, mint én.

A műsorvezető elmondta, eddigi életében még sosem töltött annyi időt a konyhában, mint most. Minden tőle telhetőt megtett, hogy különleges és finom ételeket tálaljon fel vendégeinek, ám mégis kizárólag a boraival aratott sikert.

Sajnos nincs mit szépíteni: Vágó Istvánnak nincs tehetsége a főzéshez. Hiába készített neki a felesége részletes receptet, amelyben lépésről lépésre leírta a teendőket, István mégis mindent rosszul csinált, mert tudományosan akart hozzáállni az ételek elkészítéséhez.

– Nem az én hibám volt, hogy rosszul készítettem az ételeket, hanem a recept volt pontatlan. Hiszen bele volt írva, hogy egy csipet sót rakjak bele, de mi öten voltunk, akkor miért baj, hogy beszoroztam öttel? Amúgy pedig mennyi az egy csipet só? Azt tudjuk, hogy mennyi egy kilogramm, de mivel lehet lemérni az egy csipet sót? (NLC, RTL Klub, fotó: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top