Aktuális

MTV: díjat nyert a Tűzvonalban

A Magyar Televízió Tűzvonalban című krimije díjat nyert a moszkvai Detektív Fesztiválon (DetectiveFEST- "Törvény és Társadalom"). A diploma mellé szobrot és Sherlock Holmes-kalapot is kapott a sorozat.

Ebben az évben 10. alkalommal rendezték meg április 16-21. között Moszkvában a detektív film és törvényvédő tematikájú televíziós műsorok nemzetközi fesztiválját. Idén a televízió-sorozat kategóriában a Magyar Televízió Tűzvonalban című krimije, a Pók a hálójában epizódjával nevezett és nyerte el a díjat.

 

A mindennapi életből, a valóságból táplálkozó, többek között a kábítószer-, a cigaretta-, az ital- és műkincs-csempészet témáit szórakoztatóan feldolgozó sorozat ráirányítja a nézők figyelmét arra, milyen veszélyeket rejt mai világunk, miközben a rendőrök és egyéb szervezetek munkáját is bemutatják. A krimisorozat igényes és modern képi világgal, játékfilmes módszerrel, rangos színészek közreműködésével készül. Csak néhány név a művészek közül: Stohl András, Jordán Tamás, Hollósi Frigyes, Trokán Péter, László Zsolt. 

A világon az egyetlen detektív film és televíziós fesztivált első alkalommal 1999-ben rendezték meg Moszkvában. A bűnözés és a terrorizmus elleni harc lett a fesztivál fő mottója. Ötletgazdája Jurij Matyusim, a belügyminisztérium egyik akkori munkatársa volt, aki szívügyének tekintette, hogy olyan filmek is készüljenek, amelyekben a törvény és a társadalom problémáit és betarttatásának eszközeit is bemutatják. Az évek során aztán több ország is csatlakozott a kezdeményezéshez, s mára Olaszországtól Németországig szinte mindenki ott van a rendezvényen. A díjátadót követően nyártól őszig több fesztiválon is bemutatják a versenyen szerepelt alkotásokat.

 

 

További hírek: www.mtvzrt.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top