Aktuális

Túladagolta magát Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor komoly depresszióban szenved. Los Angeles-i híradások szerint a színésznőt a napokban alkohol- és gyógyszer-túladagolás miatt vitték be a mentők a kórházba.

Los Angeles-i híradások szerint Elizabeth Taylort gyógyszer- és alkohol-túladagolás miatt kórházba szállították. A 76 éves legendás színésznő napról napra rosszabb állapotban van, és ezt egyre nehezebben viseli.

A kétszeres Oscar-díjas sztár április elején lett rosszul, hányni kezdett és légzési nehézségei támadtak, amit az este elfogyasztott alkohol és a receptköteles gyógyszerek együttes hatásának tudtak be később az orvosok. A Parkinson-kórban szenvedő színésznőt azonnal a Cedars-Sinai Egészségügyi Központba szállították, ahonnan még aznap délután hazaengedték. A színésznőért komolyan aggódnak hozzátartozói.

Elizabeth Taylor nevéhez olyan világsikerek fűződnek, mint a Makrancos hölgy, a Kleopátra, A macska a forró bádogtetőn vagy a Nem félünk a farkastól, s bár színészi karrierje tökéletes pályán haladt, magánélete nem volt botrányoktól mentes.

Gyakran meg kellett szakítani a filmek forgatását, mert a színésznő kedve úgy diktálta. Számos konfliktus tarkította pályafutását, mert nem tűrt ellentmondást, ám rajongói mégis szeretik őt, kedves és eredeti egyéniségéért. Elizabeth Taylor híres és hírhedt volt arról, mennyire élvezte az életet. Eddig élete során nyolcszor ment férjhez – nagy szerelméhez, a legendás brit színészhez, Richard Burtonhöz kétszer is –, néhány éve egy kilencedik házasság tervének hírét is megszellőztette a bulvársajtó, de annak nem lett folytatása.

A világ egykori legszebb nője már jó ideje tolószékhez, illetve ágyhoz van kötve, művészi hajlamait próbálja kiélni, festeget, ám a betegség miatt ez a kikapcsolódás is egyre nehezebben megy számára. És noha időnként megjelenik rendezvényeken, rosszul viseli a betegséggel járó fájdalmakat, már a saját temetését is eltervezte. Közeli ismerősök szerint elhunyt férje, Richard Burton mellett szeretne nyugodni. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top