Aktuális

Espresso brownie

A kávé aromás, finom, és ízletes. Költők, írók, színészek merítettek belőle ihletet, stílszerűen egy kávéház asztalánál ücsörögve. Kávézni jó. A rohanásban megpihenni, majd ismét felpörögni.

Hozzávalók: 18 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 18 dkg cukor, 1 tábla (100 g) étcsokoládé, 150 g vaj, 3 evőkanál főzött kávé (de lehet neszkávéból is), 2 tojás.

 

A vajat, a cukrot és az étcsokoládét alacsony hőmérsékleten olvaszd össze. Keverd hozzá a kávét is, és tedd félre hűlni.

Egy nagy tálba szórd bele a lisztet, keverd hozzá a sütőport, és forgasd hozzá a kihűlt csokis, kávés masszát. Legvégül keverd hozzá a villával elkevert tojásokat.

Egy 20 x 20 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt elkészül.

Tálald önmagában, esetleg dzsemmel, lekvárral megkenve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top