Aktuális

Hogyan őrizzük meg fiatalságunkat?

Az idő kerekét nem forgathatjuk vissza, de ez nem jelenti azt, hogy ne vehetnénk fel vele a versenyt! Eláruljuk, melyek azok a legújabb módszerek, legjobb kozmetikumok, amelyek segítségével bőrünk tovább megőrzi hamvasságát, rugalmasságát, fiatalságát.

Az arc

 

Jó tudni: Az arcbőr a test legnedvesebb felülete, egy négyzetcentiméterre 500 faggyúmirigy esik. Az arcbőr öregedése 20-25 éves korban kezdődik, ennek első jele, amikor a szemhéj alatt megjelenik a fáradtság nyoma, apró redők formájában.

A zsíros és a száraz bőr nem egyformán öregszik:

• A száraz bőrűek hamarabb ráncosodnak.
• A zsíros bőrűeknek a pattanások ellen vívott harc után a mély barázdák ellen kell felvenniük a harcot.
• A vegyes bőrűeknek a legnehezebb, még negyvenéves koruk után is kidugja fejét egy-két pattanás, de már a ráncok is megjelennek.

Ápolási tanács: Ápolókrémek használatára 18 éves kortól szükség van. Ajánlott ezeket 5 évenként változtatni, a bőrtípusunknak megfelelően.

Ajánlott kozmetikum:

CRÈME DE LA MER – A legkülönlegesebb kozmetikum. A krémet használatkor először melegítsük fel a tenyerünkben, mert így nyeri vissza a tégelybe kerülés előtti állapotát! A krém az arcbőrünkön addig fogja növelni saját bőrsejtjeink rezgésszámát, míg azok el nem érik az optimális energiaszintet. Vagyis beindítja a bőr önregeneráló folyamatát, amitől simább, rugalmasabb, puhább lesz. (30 ml 31 200 Ft) (2008. július 1-től kapható!)

 

L’ORÉAL Revitalift Mélyráncok ellen regeneráló krém – A textúrák új generációját tartalmazza, amely illeszkedik a bőrhöz, tápláló hatású, ugyanakkor könnyed. Ultra védelmet biztosító flakonjának köszönhetően megóvja a formulát a levegőtől és a fénytől, és használatakor optimális komfortérzetet biztosít. (Ajánlott fogyasztói ár: 3999 Ft)

 

Kezelés: A legmodernebb szalonkezelés a tű nélküli mezoterápia, amelyet a ráncok kisimítására, a sejtlégzés fokozására, az öregedési folyamat lelassítására alkalmaznak. (1 alkalom 10 050-18 450 Ft)

Otthon – gyors formába hozás: Az idei nyáron már otthon is folytathatjuk a szalonban kezdett mezoterápiát. Ugyanis forradalmi újdonság a Mezopen és hozzá a Hylarest hatóanyag, amelyek kozmetikai csúcsterméknek számítanak. A Hylarestből elegendő az arcra két csepp, amelyet a Mezopennel finoman a bőr legmélyebb rétegeibe juttatunk. A vadonatúj hatóanyag védi a bőrt a szabad gyököktől, a túl korai ráncoktól, ezért jelentősen meghosszabbítja a bőr feszességének, üdeségének idejét. De ajánlják például plasztikai sebészeti hyaluroninjekciózás után is, mert rendszeres használatával a ránctalanság két évig élvezhető. (High-Care Mezopen 13 300 Ft + Hylarest 10 770 Ft)

 

Tipp: Kortyoljunk naponta háromliternyi szénsavmentes ásványvizet, valamint minden csészényi kávé után igyunk egy pohár vizet! A kávé ugyanis vízhajtó hatással bír, és szárítja a bőrt.


A szem

Jó tudni: Az arcon a szem körül alig található faggyú- és izzadságmirigy, ezért a bőr érzékenyen reagál minden külső hatásra, napsugárzásra, a száraz levegőre, a stresszre és a helytelen kozmetikumra. Ezek mind tovább gyorsíthatják az öregedését.

Ápolási tanács: Az ápolásra nem alkalmasak sem az arc-, sem a testkrémek, mert hiányoznak belőlük az intenzív és speciális hatóanyagok, amelyek eltüntetik a karikákat, duzzanatokat, ráncokat. A szemápoló szérum nagyon lágy, gyorsan, nyom nélkül felszívódik, és azonnal simítja a bőrt. A negyedik X átlépése után sűrűbb állagú szemkörnyékápolót használjunk, amelyet a szemöldök növekedési irányával megegyezően simítsunk a bőrbe!

Ajánlott termék:

VICHY LIFTACTIV PRO YEUX – Intenzív szemkörnyék-ránctalanító krém (4990 Ft)

LANCÔME HYDRA ZEN NEUROCALM YEUX – Bőrnyugtató és stresszoldó szemkörnyékápoló szérum, amely négyszer több hidratáló mikrokapszulát tartalmaz. Igazi nedvességbomba! (11 300 Ft)

 

Tipp: Harapjunk bele egy citromba! Ez megindítja a könny képződését, amely természetes módon tisztítja a szemet. Sószegényen táplálkozzunk, mert a só sok vizet tárol a szövetekben, és megduzzadhat a szemhéjunk.

 

A nyak

Jó tudni: A nyak bőre szárazabb, mint az arcé, vagyis korábban jelez. 25-30 éves kor körül fennáll a veszélye a lúdbőrösségnek, amiért főként az ibolyántúli sugarak a felelősek, amelyek tönkreteszik a kollagén- és elasztinrostokat. Ha nem figyelünk az ápolására, a bőr gyorsan pergamenszerűvé válik.

Ápolási tanács: A nyakat reggel és este tisztítsuk meg arclemosó tejjel és tonikkal! Használjunk speciális nyak- és dekoltázsápoló krémet, vagy az arckrémünkből masszírozunk rá keveset, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, így elkerüljük a bőr nyújtását.

Ajánlott termék:

NIVEA VISAGE 2 in 1 ARCTISZTÍTÓ – Tej és tonik egyben, amely gyengéden eltávolítja a pórusok mélyéről a szennyeződéseket. (1399 Ft)

LIERAC COHERENCE LIFTING COU: Intenzív feszesítő nyak- és dekoltázsápoló, amely serkenti a bőr saját kollagéntermelését, hidratál, véd és energiával tölt fel. (10 900 Ft)

Kezelés: SPM vákuummasszázs: Üvegharangokkal, speciális mozdulatokkal mély kötőszöveti masszázst végeznek, amely regenerálja, feszesíti és méregteleníti a bőrt. (1 alkalom kb. 2000-3300 Ft)

Otthon – Gyors formába hozás: Azonnali feszesítő hatást érhetünk el a „jeges sokkal”. Dörzsöljük át nyakunkat, dekoltázsunkat egy maréknyi jégkockával 2-3 percen keresztül! Az apró ráncocskák kisimulnak, a vérkeringés fokozódik, ezután jöhet a krémezés.

Tipp: Nyáron magas UV-tartalmú krémmel védjük nap közben a nyak bőrét, mert annyira kiszárad, hogy kreppszerűvé válik.

 

A mell és a dekoltázs

Jó tudni: A mellet a bőr tartja, és így a szigorú nehézkedési törvények rá is vonatkoznak. Minél nehezebb, nagyobb a mell, annál gyorsabban megereszkedik. 20 éves kortól kezdődhet a bőrréteg elernyedése.

Ápolási tanács: A speciális mell- és dekoltázsápoló krémek, zselék használata ajánlott. Ezek sem nem növelik, sem nem emelik meg a mellet, viszont javítják a bőr megjelenését, és feszesítő hatást fejtenek ki. Fontos, hogy ne csak tápláljuk, hanem hidratáljuk is itt a bőrt!

Ajánlott kozmetikum:

SISLEY CRÈME POUR LE COU: A ratanhiagyökér és palástfűkivonat halványítja a ráncokat és feszesíti a bőrt, az áll alatti terület kontúrját helyreállítja. (27 000 Ft)

AVON SOLUTIONS MELLÁPOLÓ ÉS FESZESÍTŐ KRÉM – A mell és a dekoltázs bőrét feszessé és tisztává varázsolja. (2299 Ft)

Kezelés: Digimellkezelés: nyirokmasszázzsal kezdődik és fejeződik be, amely a kötőszövetből a salakanyagokat gyors távozásra ösztönzi, a bőr feszesebb, frissebb, fiatalabb lesz. (1 alkalom 2200-3400 Ft)

Otthon – Gyors formába hozás: Fogjunk egy közepesen puha kislabdát, nyomjuk össze, tartsuk ki a mozdulatot 8 számolásig, majd 2 ütemet pihenjünk! Ismétlésszám: 8.

 

Karok és lábak

Jó tudni: A kar bőre jó szerkezetű, az idő múlásának sokáig képes ellenállni. A láb viszont a testfelület legszárazabb része, ennek oka a verejtékmirigyek hiánya. Már 30 éves kortól csökkenhet az izomzat tömege, míg a zsírpárnák növekedhetnek. További negatívum, hogy e testrészek belső felületén 40 éves kortól a bőr elernyed. A 45 életév után a könyök és a térd bőre elszíneződik, ráncossá válik.

Ápolási tanács: Radírozzuk le hetente kétszer a bőrünket, és mindennap használjunk olyan testápolót, amely feszességet, tartás ad a bőrnek úgy, hogy határozottá teszi a kontúrokat, és csökkenti a ráncokat! A térd és a könyök bőrét világosítsuk fél citrom levével!

Ajánlott kozmetikum:

BIOTHERM AQUATHERMALE – Hámlasztó, élénkítő testradír, amely természetes hámlasztó részecskéivel tisztítja, puhává és simává varázsolja a bőrt. (7100 Ft)

LANCÔME MAGISTRALE – Feszesítő krém felkarra, combra, hasra, csípőre és dekoltázsra. Megerősíti a bőr mátrixszerkezetét, így az visszanyeri tömörségét, rugalmasságát. (17 200 Ft)

Kezelés: Fahéjas és C-vitaminos testtekercselés, amely a feszességen kívül visszaadja a karok és a lábak karcsúságát, a bőrkép tiszta és határozott lesz, felszámolható vele a narancsbőr is. (1 alkalom 5000-6700 Ft)

Otthon – Gyors formába hozás: Nagy hatásúak a zsírsejtek és a salakanyagok eltávolításában a masszázskefék, szizálkesztyűk, amelyeket a nedves bőrön körkörösen mozgassunk! Használatukkal a bőr sima és rózsás fényű lesz.

Tipp: A hétköznapokban kevésbé terhelt belső izmok edzésére végezzünk a kar esetében fekvőtámaszt, a lábak formában tartására pedig kitörést (nagy terpeszben, támadóállásban guggolás).

 

A kéz

 

Jó tudni: Kezünkön egyetlen faggyúmirigy sem található, a bőr ezért itt a legérzékenyebb. Ráadásul nagy megterhelésnek van kitéve, hiszen a kezünkkel rengeteg dolgot művelünk, és a kézfejet nem védjük úgy a napsugaraktól, a környezet káros hatásaitól, ezért gyorsan kiszárad, és foltos lesz.

Ápolási tanács: Hetente kétszer távolítsuk el az elhalt bőrsejteket, és negyvenéves kor után minden kézmosás után krémezzük be a kezünket! Nyáron használjuk ugyanazt a napvédő krémet a kézfejünkre, mint az arcunkra!

Ajánlott kozmetikum:

NIVEA Q10 – Sejtjeink energiával való ellátását a Q10 koenzim szabályozza, ezért a bőr idő előtti öregedésének legfőbb fegyvere. Gyorsan felszívódik, nem hagy nyomot. (929 Ft)

Kezelés: A megtisztított kezet meleg paraffinba mártják, aztán műanyag védőtasakba, majd frottírkesztyűbe bújtatják. A meleg hatására a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe jutnak, a kézfej puha, bársonyos és feszes lesz, a körmök fényesek. (500-1900 Ft)


Még több az e heti Nők Lapjából:

Gimnazisták szerkesztették a Nők Lapját »
Eper – a tavaszi gyümölcskirálynő! »
Anyák napján – büntetésben »
Dobó Kata elárulta szépségtrükkjeit »
Varázslatos tudás: a szülés »
Dr. Csernussal, feketén-fehéren »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top