Aktuális

3 last minute tipp iskolakezdéshez

Akinek ideje engedte, már augusztus közepén beszerezte az iskolakezdéshez szükséges eszközök nagy részét. Ám az sincs elkésve, aki ezt még nem tette meg – tippjeink ráadásul megkönnyítik a dolgot!

A szeptemberi iskolakezdés általában nagy terhet ró a szülőkre: indul a szaladgálás a szükséges könyvekért, füzetekért vagy éppen az iskolatáskáért, nem is beszélve arról, hogy ez nem kis anyagi terhet is jelent. Mindez azonban lehet könnyebb! Csupán tudni kell, mely eszközöket hol érdemes beszerezni, mikor a legalkalmasabb bevásárló körútra indulni, és pontosan mire is van szükség. Most ebben segítünk!

 

1. tipp: Mindent a megfelelő helyen!

Könnyen elkerülheted a rohangálást és az idegeskedést, ha még indulás előtt végiggondolod, hogy hol is tervezed megvenni a füzeteket és az írószereket. A sarki papírbolt közelsége csábító lehet, ám ezek a kis üzletek nagy valószínűséggel többet is kérnek egy-egy füzetért vagy ceruzakészletért – bár el kell ismerni, általában minőségi árut kínálnak. Nagybevásárlás szempontjából érdemesebb lehet valamelyik nagyobb hipermarketet célba venni, itt ugyanis jóval olcsóbban vásárolhatsz, arról nem is beszélve, hogy az iskolaszerek kínálata ilyenkor hatalmas. Az alacsony ár azonban nemegyszer gyengébb minőséget is jelent, érdemes hát körültekintően vásárolni!

Tipp:
A sulihoz nemcsak füzetekre és írószerekre van szükség, hanem megfelelő cipőre, tornaruhára és szükség esetén strapabíróbb iskolatáskára. A papírboltok az előbbiekkel biztosan nem rendelkeznek, és az sem biztos, hogy a hipermarketekben megfelelő minőségűt találsz. Az internet viszont a barátod: ma már számtalan üzlet kínálatában böngészhetsz virtuálisan, nem is beszélve a webáruházakról!

2. tipp: A legfontosabb kérdés: mikor?

Mivel a szülők többsége hétköznapokon dolgozik, a nagybevásárlásra a legalkalmasabbnak a hétvégék tűnnek. Nem véletlen hát, ha az üzletek ilyenkor tömve vannak türelmetlen, tömött sorokban álló vásárlókkal. Ha el akarod kerülni az órákig tartó sorban állást, és meg akarod kímélni magad az idegeskedéstől, kerüld a hétvégéket! Vegyél ki egy nap szabadságot, és igyekezz hétköznap – lehetőleg délelőtt – intézni a vásárlást, így ugyanis sok kellemetlenségtől óvhatod meg magad, ráadásul gyorsabban is végzel majd a dologgal.

3. tipp: Csak felkészülten!

 

A megfelelő hely és a megfelelő időpont kiválasztása mellett azzal is rengeteg időt és energiát spórolhatsz, ha még indulás előtt összeírod, hogy pontosan mit is kell beszerezned – az iskolák többsége erről időben tájékoztatja a szülőket.

Emellett érdemes alaposan számba venned a gyerkőcöd ruháit, cipőit, végiggondolnod, hogy a jelenlegi iskolatáskája elég erős-e, bírja-e még a tornacipője és a tornazsákja a kiképzést. Ha nem, akkor egészítsd ki ezekkel a bevásárlólistád, hogy egyszerre szerezhess be mindent, amire csak szükség lehet!

Tipp:

Sokat spórolhatsz, ha tudatosan vásárolsz! Az olyan webáruházakban, mint például a Kirakat.hu, egyszerre több forgalmazó kínálatából válogathatsz, az egyes üzletek árait egyetlen kattintással összehasonlíthatod, a kiválasztott terméket pedig akár online is megvásárolhatod.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top