Aktuális

Hatalmas sikerrel zárult az Avon Gyaloglás az Életért

A mellrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, ám a vizsgálati technika és a kezelési lehetőségek gyors ütemű fejlődése lehetővé teszi az időben felfedezett megbetegedések túlnyomó részének gyógyítását.

2008-ban az AVON Magyarország emlőrák elleni küzdelmének 10. évfordulóját ünnepeljük. A korábbi hagyományokat követve a világ egyik vezető kozmetikai vállalata ismét gyaloglást szervett a Városligetben és környékén.

 

A gyalogláson több ezren vettek részt, melynek célja a figyelemfelhívás mellett az adománygyűjtés volt. A rendezvény végén ünnepélyesen bejelentették, hogy az AVON a nap során összegyűjtött adományokat húsz millió forintra egészíti ki, és az emlőrák-szűrés modernizálására fordítja. A vállalat a Magyar Rákellenes Ligával együtt pályázatot ír ki egészségügyi intézmények részére, melynek nyertese egy 20 millió Ft értékű mammográf digitalizáló készüléket kap.

 

A kezdeményezéshez több mint 20 ismert magyar hölgy csatlakozott, akik elhivatottan küzdenek azért, hogy felhívják a figyelmet a mellrák veszélyeire és a szűrővizsgálatok jelentőségére.

 

Függetlenül bármilyen tévécsatornától, politikai vonaltól, függetlenül attól, hogy sportoló, vagy énekesnő, színésznő, táncos, modell, vagy műsorvezető – csak egy számított. Nők. Nők, akik nemcsak szépek, ismertek és sikeresek, de tenni is akarnak. Hazánk híres hölgyei összefogtak, hogy ismertségüket egy igazán nemes ügy érdekében használják fel. A gyalogláson részt vett többek között Zséda, Kovács Katalin, Dombovári Vanda, Tallós Rita, Tóth Vera, Pécsi Ildikó, Koós Réka, Madár Veronika, Balogh Edina, Lóránt Kriszta, Kapócs Zsóka, Détár Enikő, Keleti Andrea, Ada, Debreczeni Zita, Kisó és Zimány Linda.

 

Céljukat elérték, óriási tömeg gyűlt össze – nemtől és kortól függetlenül – a Városligetben és környékén rózsaszín lufikkal a kezükben, hogy mintegy 4 km-t sétáljanak és így fejezzék ki elkötelezettségüket az emlőrák elleni küzdelemben, hiszen ezzel az összefogással hívhatták fel igazán a figyelmet a nőket leginkább érintő betegségre és a megelőzés fontosságára.

 

Hömpölygött a sor a szűrővizsgálatokon is, hiszen a Petőfi Csarnokban volt vércukorszint-mérés az Egy Csepp Figyelem Alapítvány jóvoltából, ahol Erős Antónia várta az érdeklődőket, de Voll-féle állapotfelmérés, vérnyomásmérés, testzsírszázalék-mérés, testtömegindex-számítás, koleszterin- és triglicerid szint mérése, íriszdiagnosztika, sőt táplálkozási tanácsadás is várta az érdeklődőket és az aktív résztvevőket.

 

Az egész napos rendezvény tiszteletére még a nap is kisütött, annak ellenére, hogy az időjósok kivétel nélkül esőt ígértek. Így verőfényes napsütésben, énekelve tette meg 3500 nő, asszony, férfi és gyermek a 4 km-es távot. Természetesen a séta után jobbnál jobb programok várták a gyaloglókat és családjaikat, Gáspár Laci, a Four for Dance, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán szórakoztatta őket kiváló koncertekkel, majd az estét Zséda különleges, közel kétórás nagykoncertje zárta, ahol az énekesnő készülő új albumának első videoklipjét, a Fekete rúzst is bemutatták.

 

Találkozunk jövőre is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top