Aktuális

Bicikliről nézve színház az egész város

Bringázás közben az ember elmerül a saját gondolataiban, és kívülállóként látja, mi történik Budapest utcáin.

Mégis van valami láthatatlan kötelék, ami összekapcsolja a magányosan tekerőket. Egy angol társulat és néhány, itthon még ismeretlen GPS-navigátor mobiltelefon segítségével ez a kapcsolat egyértelművé válik az októberi PLACCC Fesztiválon. A Biciklis történetek játékosai külön és mégis együtt fedezhetik fel újra a várost, megismerhetnek másokat és önmagukat is.

Az angol Blast Theory nevű művészeti kollektíva egészen különleges projektet mutat be október 10 és 14. között a Budapesti Őszi Fesztivál társrendezvényén, a PLACCC Fesztiválon. A Biciklis történetek alkotói bátran használják az interaktív médiát, amitől összekeveredik a valós és a virtuális tér. A játék résztvevői hazánkban még ismeretlen, kis „fedélzeti számítógéppel”, GPS-navigátor mobiltelefonokkal felszerelt bringákon tekernek végig a belváros utcáin. A játékos koordináták segítségével búvóhelyeket kell felkutatniuk, miközben ott is „eltévedhetnek”, ahol naponta járnak. A fülhallgatókon keresztül folyamatosan kapcsolatban állnak a brit művészekkel, akiknek a kérdéseire angolul vagy magyarul a fedélzeti készülékük segítségével rögzíthetik a válaszaikat, benyomásaikat. Az üzeneteket később a játékostársak is meghallgathatják. Ez a radikálisan rendhagyó, 75 perces élmény lehetőséget ad arra, hogy újraalkossuk a Budapestről és önmagunkról kialakult képünket, átgondoljuk az emlékeinket és újrarajzoljuk a mentális térképünket. Bepillanthatunk mások gondolataiba, miközben az élmény intim és személyre szabott. Az eredmény felráz: az interaktív média ötletes és merész használatával összekeveredik a valós és a virtuális tér.

A Biciklis történetek (Rider Spoke) című projekt október 10 és 14. között vendégeskedik Budapesten. A bringások a Gödör Klubtól 5 fős csoportokban indulhatnak, negyedóránként hétköznapokon 18:00 és 22:00, hétvégén pedig 16:30 és 22:00 óra között. Saját kerékpárral is lehet jönni, de a helyszínen bérelni is lehet.

Jegyek kizárólag elővételben kaphatók a Budapesti Őszi Fesztivál közönségszolgálatán: V., Szervita tér 5. félemelet / 36-os kapukód, (06-1) 486-33-11

, jegy@fesztivalvaros.hu

 

 

A PLACCC a Budapesti Őszi Fesztivál társrendezvénye. Az úgynevezett helyszínspecifikus előadások azt mutatják be, hogy a művészet bármilyen „talált” térben, az utcákon, a parkokban, egy foghíjtelken vagy éppen egy bevásárlóközpontban is utat tud törni magának. A holland Wunderbaum társulat egy plázában, a kirakatok között, a mozgólépcsőn és a liftben, a vásárolgató, nézelődő emberek között keresi a szerelmet és a valódi érzelmeket, míg a világhírű lengyel Teatr Strefa Ciszy pedig az egykori Pártfőiskola épületében tanítja repülni a budapesti közönséget a PLACCC Fesztiválon.

A részvétel szabályai és további információk: www.placcc.hu


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top