Aktuális

Sikerrel zárult a Mesefesztivál

Még a zuhogó eső sem volt akadály: özönlöttek a szülők, a gyerekek és az érdeklődők is a napokban tartott Naphegy Mesefesztiválra, melyet a Naphegy Kiadó aznap megnyílt Anno mesekönyv boltjában tartottak.

Rendkívüli programok várták az egész napos fesztivál résztvevőit: a kézműves foglalkozások, a hagyományőrző játszóház, a kedvezményes könyv- és játékvásár mellett az egyedi meseszínház és a zenés bábelőadás is óriási sikerrel zajlott.

Nyugodtan nevezhetjük egyedülálló rendezvénynek a Naphegy Mesefesztivált, mert ilyen jellegű egész napos eseményre igen ritkán kerül sor hazánkban. A szombati mesefesztivál elsősorban az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szólt, de a programot úgy állították össze, hogy a kis és nagy testvéreknek is legyen bőven elfoglaltsága. A fesztivált eredetileg két helyszínre tervezték: a budapesti Krisztina téren aznap megnyitott, a kiadó által üzemeltetett, nosztalgikus hangulatú Anno meseboltba, mellette pedig a téren található Gesztenyésligetbe. A zuhogó eső azonban közbe szólt és így minden izgalmas programra a könyvesboltban került sor. A japán papírszínház után zenés bábjátékokkal, kézműveskedéssel és játékos anyanyelvi képességfejlesztő foglalkozásokkal is kedveskedtek a gyerekeknek. Igazi ritkaságként baba jelbeszéd bemutató foglakozás is zajlott, valamint könyv és dobozkészítésre is volt lehetőségük a kicsiknek. A meseboltban aznap nyílt Kun Fruzsina festőművész meseillusztrációiból összeállított kiállítás. A megjelent családok nem csak a programokban vettek részt aktívan, de a vásárlási kedvük is azonnal feltámadt a kedvezményes árú, tartalmas kiadványok és szórakoztatva oktató játékok láttán.

 

A kiadó pedig örömmel ígérte meg a jelenlévő szülőknek és gyerekeknek, hogy a rendezvényből hagyományt teremt és hamarosan újabb egész napos fesztivál várja majd a kicsiket és nagyokat.

 

Az Anno Mesebolt

Forrás: csodaceruza.com
Forrás: csodaceruza.com

Az egyedi gyerekkönyveket forgalmazó bolt családi vállalkozásban jött létre. Üzemeltetői maguk is gyakorló szülők és egyben pedagógusok, ezért is érzik szívügyüknek, hogy minőségi kiadványokat jutassanak el a kicsikhez, amelyek nem csak szórakoztatják, de játékosan fejlesztik is őket. Bár a könyvesbolt a Naphegyen, konkrétan a Naphegy utca sarkán áll, ez nem azt jelenti, hogy kizárólag a saját kiadójuk könyveit kínálják a vevőiknek. A Naphegy szellemiségébe beleillő igényes, válogatott, általuk minőséginek tartott áruk és programok kaptak helyet, függetlenül attól, hogy melyik kiadó műhelyében születtek. A könyvkínálat széles korosztálynak szól, rengeteg játék, zene, hangoskönyv, kreatív holmi között böngészhetnek a vásárlók. A termékek válogatásánál igyekeztek arra is ügyelni, hogy különleges, érdekes, kuriózum számba menő dolgokat tudjanak szép számban kínálni.

A tulajdonosok szerettek volna egy olyan helyet létrehozni, ahova be lehet húzódni, gyereknek, szülőnek, családnak, vagy bárkinek, aki szereti a családias, otthonos hangulatú üzleteket. A boltban azon túl, hogy sok szép, különleges dolgot meg lehet vásárolni, lehetőség van helyben olvasgatásra, játékra, beszélgetésre. Kínálnak gyerek és felnőtt programokat egyaránt. Van több játszósarok a gyerekeknek, egy külön kis galéria a foglalkozásoknak, kényelmes beszélgetősarok az anyukáknak, és hamarosan lesz internet a laptoppal érkező apukáknak, diákoknak. Külön érdekesség, hogy a bolt helyén száz évvel ezelőtt is gyönyörű könyvesbolt állt, Stark Ferenc könyv- és papírkereskedése.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top