Aktuális

Vissza valódi értékeinkhez!

Foglalkoztattak már olyan kérdések: Mit jelent emberi lénynek lenni? Miért vagyok a Földön? Honnan jövök? Hová tartok? Mi a létezésem értelme? Hogyan tehetném a Világot egészségesebbé, szebbé, jobbá?

 Kapcsolódó cikkünk:

Mindenkihez szólni »

A pszichológia tudományára napjainkban egyre nagyobb és nagyobb szükség mutatkozik. Mindennapi életünkben problémákkal, stresszel, nehezen kezelhető helyzetekkel találkozunk, ezek pedig kihatnak egész életünkre, egészségünkre. Fontos, hogy a fizikai egészségünkkel együtt lelki egyensúlyunkat is megőrizzük, foglalkozzunk vele, és hogy teljes legyen a kép: a lét alapvető kérdéseire is megpróbáljuk saját válaszainkat megtalálni, kiformálni. Ugyanakkor napjaink újra felfedezett spirituális dimenziói épp ennyire fontosak.

A túlzó technicizmussal szemben a spiritualizmust hangsúlyozó transzperszonális pszichológiai irányzat, és a szorosan hozzá kapcsolódó területek, a ma emberének ezekre az alapvető kérdéseire segítenek választ találni.
Az ember saját felelősségének hangsúlyozása, (mind saját mind környezete jól-létében), a szolgálat, a fizikai és lelki környezetszennyezéstől, egészségtelen életviteltől való tartózkodás éppúgy az irányzat alapköveit jelentik, mint például a módosult tudatállapotokkal való beható ismerkedés. Tiszteli, elismeri ugyan az ész, ráció szerepét, ugyanakkor mindig szem előtt tartja, hogy a tudáson és akaraton túl is még van valami. Természetes. Hiszen könnyű belátnunk, hogy személyiségünk sok különböző összetevőből felépülő rendszer, ami akkor képes a legideálisabb működésre, ha a részek közt megfelelő a kapcsolat. Abban is közös az álláspont, hogy ezek a személyiséget meghatározó részek túlterjednek a személy fizikai valóságán, a szigorú materializmuson. Vissza kell tehát találni valódi belső értékeinkhez.

Tapasztalat, hogy ez a szemlélet jelen van mindennapjainkban, egyre több helyen találkozni a felfogással, mely fontosnak tartja az egyénen túlmutató élményeket, mégis kevés embernek adódik lehetősége, hogy hazánkban igazán igényes fórumokon ismerkedhessék vele.

A KAPU2 rendezvény ezt a hiányt igyekszik pótolni, célja, hogy a pszichológia szakterületének nézőpontjából minél szélesebb körben feltárjuk a transzperszonalitás jelentését és megjelenési formáit

 

Bővebb információ, a rendezvény részletes programja:

KAPU2 – Velem minden útközben történik »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top