Aktuális

A 10 legkínosabb “humoros” tévéműsor

Az már az első adás után nyilvánvaló, hogy a tv2 "XXL" című, viccesnek szánt műsora rém kínosra sikerült. Nem ez az első eset azonban, mikor egy elméletileg humoros műsoron inkább sírni támad kedvünk...

Nézzük ezért végig, milyen produkciókkal próbálkoztak a televíziók az elmúlt években a humorszerető nézők megnyerésére – melyek aztán villámgyorsan mentek a süllyesztőbe. Íme, a 10 legkínosabb humoros műsor listája:

10. Mi kérünk elnézést!

A kevésbé szerencsés nézők már a Heti Hetesben is nyomon követhették, hogyan párolog el Verebes István humorérzéke, hogyan lesz a harsány kacajból előbb megértő mosoly, majd kínos feszengés, végül beletörődő elkapcsolás. A tv2-n ezt megspórolta nekünk, és rögtön az aljáról indult. Az első műsor például arra épült, hogy a kicsit sem vicces jelenetek végén valamelyik szereplő széttette a karját, és slusszpoénként így szólt: elkúrtuk! Hát el.

 

9. Sas-kabaré

Sas József nem vicces. Talán húsz éve az volt, sőt, most is van bázisa: a Mikroszkóp Színpad igazgatójának vidám nótázását száz és ezer nyugdíjas hallgatja önfeledten, és igen, van az a néző, aki bekiáltja anyut a konyhából, ha azt dalolják a tévében, hogy Orbán Viktor keze beszorult a nadrágzsebbe. Nekik szól a köztévében az Önök kérték is. Ugyanakkor szégyen, ha egy országos kereskedelmi csatorna mindössze annyi innovációval bír, hogy megveszi csomagban sasjózsit meg a Defekt duót, és odakeni őket a képernyőre.

8. Szellemvasút

Erre már nyilván nem emlékszik senki, ezért olvassuk el újra, hogyan reklámozta az RTL bő három éve a műsort: „Csütörtökön indul rémisztő útjára az RTL Klubon a Szellemvasút, amelynek Váncsa István lesz a masinisztája. A híradók politikai tartalmú anyagait felhasználva készülnek a honatyák vicces történetei. A valódi beszélgetéseket különféle oda nem illő szinkronokkal látják el.”

Azt kell mondjam, végeredményben túlteljesítették a terveiket: oda nem illő szinkronok mellett oda nem illő emberek, tárgyak, díszletek és mondatok is előkerültek a műsorban. Végül Váncsa István volt a legboldogabb, mikor az első adás kudarca után az RTL-nél úgy döntöttek, a Szellemvasút sem odaillő a képernyőre, és soha nem folytatták a műsort.

 

7. Emberek a holdon

A másik csúfos RTL-es bukta, melyet épp ma simítgatnak ki a Showder Klubbal. Előbbiben középszerű kabarészínészek (és Váncsa István) mondtak középszerű szövegeket középszerű átéléssel stand-up comedy gyanánt, bevonva a blődlibe a jobb sorsra érdemes Rudolf Pétert is. Még egy álbotrányt is rendeztek, miszerint Rudolf Péternek elege van, és a műsor közepén abbahagyja az egészet. Batiz Andrást is beültették, hogy felkonferálja a sajnálatos eseményt, miszerint a tervezettnél hamarabb kezdődik a Schwarzenegger-film, aztán majd meglátjuk. Meg is láttuk, a film után „visszatért” a műsor, és hömpölygött tovább Andy Kaufman módszeres, kisstílű legyilkolása.

6. Benne leszek a tévében!

Jelen sorok írója igen nagyra tartja Hajós Andrást, épp ezért neki nehezebben bocsát meg, mint mindenféle sasjózsiknak meg rokkerzsoltiknak. Nem azért szenvedtem végig a Magánszám közepébe suvasztott Kenó-sorsolást, nem azért követtem a kicsit sem logikusan ütemezett KEHA-t a Viasaton, hogy aztán a kedvencemet az RTL-en egy Mónikasóba oltott Ki mit tud? hoppmestereként lássam viszont.

Adjatok a hórihorgasnak  egy rendes műsort végre!!!

 

 

5. SztárVár

Gát „Vukgyalázó” György produkciója a Viasat3-on, ahol többek között Győzikét, Soma Mamagésát, Sebeők Jánost, Molnár Nagy Ő Anikót vagy épp Ganxsta Zoleet formázó, óriási papírmasé maszkokat viseltek a színészek a roppant humoros dialógusok előadása közben. Kell-e többet mondjak?

4. Csííííz!

Adásmenet, RTL Klub: A házivideón a kisfiú baseballütővel tökön vágja aput, aztán hervasztó jelenet Liptai Claudiával, Forgács Gáborral, Beleznay Endrével és Besenczi Árpáddal. A házivideón a síelő apuka arccal beleesik egy hóbuckába, aztán hervasztó jelenet Liptai Claudiával, Forgács Gáborral, Beleznay Endrével és Besenczi Árpáddal. A házivideón a nagymama protézise beleesik a szülinapi tortába, aztán hervasztó jelenet…


3. Vitriol

A tv2-t évekig kínozta a Heti Hetes-szindróma, holott csak meg kellett (volna) várni, míg magától elfáradnak a humor nagyágyúi – ez mára meg is történt. 2000-ben azonban még nagy volt a kapkodás – odarakták Jakupcsek Gabriellát hét másik nő mellé, és messziről üvöltött, hogy mindnek az jár a fejében: „mit mondanának erre most a Heti Hetesben? Hogyan tudjuk az emberekkel megértetni, hogy ez itt olyan, mint a Heti Hetes?”

Utóbbi cél érdekében még ex-Verebesné Kánya Katát is beültették, hogy aztán mikor megakad a beszélgetés, fel lehessen hozni, hogy „hej, milyen nagytermészetű a te volt férjed, akinek nem mondjuk ki a nevét”.

2. Boros-Bochkor Show

Sajtóközlemény 2001-ből: „A tv2 elégedett a Boros-Bochkor Show-val, ezért kivárják, hogy nőjön a nézettsége.”

Muhahaha!

1. XXL

Érdektelen szkeccsek, haknizó (=adásonként cserélt) műsorvezetők, saját hangon humortalan Bagi-Nacsa, nem éneklő (=nem vicces) Irigy Hónaljmirigy, koncepciótlan, ad hoc adásszerkezet, élőnek hazudott műsor érdektelen, „háztáji” celebekkel. Mint amikor a spórolós szakács elhatározza, hogy nagy lakomát rendez: sok olcsó, vacak alapanyag egy nagy fazékban, nagy füsttel, de kis lángon. Semmi ehető nem lesz belőle.

Ha májusig kihúzza a műsor, már elégedett lehet.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top