Aktuális

Biztosító váltási tudnivalók (X)

Kötelezőt nem minden nap vált az ember, így még annak sem lehet minden tudnivaló a fejében, aki minden évben nekifut a biztosítóváltási sztorinak. Nézzük meg együtt, hogyan is a legegyszerűbben biztosítást kötni, mennyi utánjárással jár a biztosítóváltás.

Hol érdemes kötelezőt kötni?

Természetesen interneten. A világhálón a kötelező megkötésének alapvetően két módja van: vagy közvetlen a biztosítók honlapjain tájékozódunk, vagy felkeressük valamelyik díj összehasonlító oldalt.

A Genertel honlapján például néhány perc alatt kiszámolhatjuk díjunkat és mindenféle utánajárás nélkül meg is köthetjük biztosításunkat. Papírmunkánk csak annyi van, hogy december 1-ig fel kell mondjuk jelenlegi kötelezőnket.

E biztosító az első hazánkban, aki kizárólag internetes és telefonos biztosításkötésre specializálódott, megtakarítva az értékesítő hálózat fenntartási költségeit. Cserébe versenyképes díjakat kínálnak, elsősorban célcsoportjuk, a balesetmentesen közlekedők számára.

Milyen bónusz osztályban lesz a kötelezőm 2009-ben?

Egy kis segítség, hogyan is kell kiszámolni, milyen bónuszban leszünk jövőre. Először is nézd meg egy idei kötelezős csekkeden, milyen bónusz osztályban van most a köteleződ. Kérdés, idén okoztál-e bónuszt érintő kárt. Ha nem, már csak az a kérdés, hogy volt-e élő köteleződ január 1. és december 31. között legalább 9 hónapon át. Amennyiben nem okoztál kárt idén és volt legalább 9 hónapon át köteleződ, léphet egyet előre a bónusz osztályod, ha nem okoztál kárt, de nincs meg a 9 hónap, változatlan marad a bónuszod. Egy bónusz osztály általában 5% kedvezményt jelent. Ha már 2008-ban is bónusz 10-es voltál, ennél sajnos már nincs magasabb bónusz, „hiába” voltál idén is kármentes, jövőre is maradsz bónusz 10-ben. Amennyiben okoztál kárt idén, egy okozott baleset után személygépjármű esetén 2 bónusz osztályt ugrik vissza jövőre a besorolásod.

Mit kell tudni a bónusz-málusz igazolásról?

Kártörténeti (bónusz-málusz) igazolást év végi biztosító váltásnál nem kell eljuttassunk új biztosítónknak, amennyiben az új szerződéskötéskor helyesen meg tudtuk adni előző (2008-as) biztosításunk kötvényszámát. Ha ezt nem tudtad megadni a kötéskor, vagy bizonytalan vagy benne, hogy jó adatot adtál-e meg, mindenképp ajánlatos új biztosítódnak mégiscsak elküldeni postán vagy faxon az előző biztosítódtól időközben postán megkapott igazolást.

 

További tippjeink:

Olcsó és megbízható kötelezőt keresel?

Számold ki, mennyibe kerülne autód cascója a Genertelnél!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top