Aktuális

A megasztárok menjenek haza!

Valamit megérezhetett a legutóbbi Megasztár adásán az a szabotőr, aki rendszeresen kikapcsolta a fellépők mikrofonját. A versenyzőket – különböző okokból bár, de – haza kéne küldeni.

Nem azért, mert nem énekelnek szépen, nem is azért, mert tehetségtelenek, szó sincs erről – hanem azért, mert sokukkal szemben egyszerűen unfair, amit velük tesznek, vagy legalábbis nem a Megasztár deklarált célja mentén történnek a dolgok.

Abban talán nincs nagy vita köztünk, hogy bármennyire is tehetséges, varázslatos a 13 éves Tóth Lüszi, ennek a kislánynak mérhetetlenül rosszat tesz, ami a műsorral hirtelen rázuhant. Egyrészt, egy ilyen kislánynak ennyit DOLGOZNI, és húzzuk ezt alá, mert nagyon is kemény munka folyik itt, szóval így és ennyit dolgozni nem lenne szabad. Talán jogilag sem (érdemes lenne tudni, napi hány munkaórát tartalmaz a kislány szerződése, mit írt alá az anyukája mint törvényes képviselő), de lelkileg végképp nem. Nem akarok riogatni, de Michael Jackson és Britney Spears után nem értem, hogy gondolhatja még bárki, hogy egy ilyen kisgyerek következmények nélkül kitehető a kirakatba.

Tóth Lüszi

 

Nyilván Hien, az alig egy évvel idősebb, vietnami származású kislány is sztár lesz egyszer – de épp nemrég röhögtük körbe a 22 évesen az iskolapadba visszaülő, bukott magyar celeblányokat… nem lenne érdemesebb előbb leérettségizni, felnőni, tanulni? És főleg: nem kéne egy énektanár, aki megtanítja arra, hogy a kevesebb néha több, hogy néha lehet és érdemes „egyenesen” énekelni?

Hien

 

A Megasztár talán legnagyobb tévedése Fekete Dávid. Ez a srác musicalekben fog énekelni, száz és száz színházlátogató fogja ismerni a nevét, ebben nincs vita. De erről szól ez a műsor? Nem unalmas, nem alibizés ugyanazt kuriózumként tálalni, amit ugyanígy tud Miller Zoltántól Sasvári Sándorig még ezernyi ember ebben az országban?

Fekete Dávid

 

Más kérdezek: mond az a név ma még bármit, hogy Bálint Ádám? Na ugye.

Szecsődi Károly egy szupertehetséges fiatal előadó. Őt nem hazaküldeni, hanem hazamenekíteni kéne, mielőtt elrontják, lerángatják a posványba – mind láttuk, milyen fejet vágott Friderikusz Sándor, mikor Karcsi megemlítette a Fugees zenekar nevét… fogalma sem volt a zsűritagnak, kiről is beszél a srác. Mit tud akkor neki tanácsolni? Merre irányítgatná, mit erősítene és mit nyesegetne rajta egy olyan ember, akinek a zenei műveltsége megállt Katona Klárinál? Karcsi vagyok, ments ki innen!

Szecsődi Károly

 

Ugyanez a gond Király Viktorral is. Legutóbb már jól látszott, hogy ezzel az „énekelj magyarul, énekelj szép magyar melódiákat”-féle instrukcióval olyan kategóriába akarják belerugdosni, ahol már ezrek tolonganak… Ha megfogadja, két év múlva Fásy Ádámmal fog haknizni Nógrád megyében a falunapokon. Van egy tehetséges – és végre nem maníros, hanem hiteles – R&B és funkénekesünk, rontsuk csak el, nosza!

Király Viktor

 

Bencsik Tamara legutóbbi szereplését nézve csak annyit tudtam mondani: Eurovíziós Dalfesztivál, elődöntő – és ez nem dicséret, ez egy nagyon szomorú summázata annak, ami a színpadon történt. Itt ez a lány, egyedi, érdekes, kisujjában egy másik, nagy múltú kultúrával, többet tud az éneklésről, mint a zsűri fele – és kiállítjuk egy olyan produkcióval, amely már a Napoleon Boulevard-tól is avíttas lett volna?! Hahó, Boban Marković, hogy hirtelen csak egy tippet adjak!

Bencsik Tamara

 

Ott van végül Lakatos Krisztián, a tudatos, érett, hihetetlenül arisztokratikus roma fiatalember – és nem kap feladatokat! Úgy értem, persze énekel ő is a színpadon, de azt a fantáziátlan dolgot, hogy a legismertebb Sinatra-slágert adják oda neki, nehéz megbocsátani. Épp a My Way szerzője, Paul Anka jött ki pár éve a Rock Swings című albummal, ahol a saját stílusában Nirvanát, Billy Idolt és hasonlókat énekelt. Ha az öreg kutya képes új kunsztokat tanulni, akkor ez az alig nagykorú srác miért nem kap egy Metallica-számot, miért nem próbál rá egy Police-slágerre, miért nem nézzük meg, hogyan adná elő az Aerosmithtől a Rag Dollt?

Lakatos Krisztián

A TV2 többek között azért van most nagy bajban, mert az új műsorai (XXL, Senorita Szöszi, 10!, Cápák…) sorban buknak meg az igénytelenség, a fantáziátlan kivitelezés, a koncepciótlanság miatt. A Megasztár a zászlóshajó – ha léket kap, minden víz alá fog merülni. Úgyhogy ideje váltani, és érdekes, modern, valódi 21. századi műsorokat csinálni. Vagy vegyenek még öt-hat jó sorozatot, és hagyják a csudába a saját gyártású produkciókat…

Megasztár.lap.hu »
TV2.lap.hu »
Zene.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top