Aktuális

Watsu víziterápiás fesztivál – vízben egy életen át

Egy különleges vízi fesztiválon vehetnek részt a víz szerelmesei november végén Siófokon. Egész nap érdekes programok várják az érdeklődőket, a család minden tagja talál magának elfoglaltságot.

Siófok, Galerius Fürdő, 2008.11.30. vasárnap 9.30-18 óráig

A szervezők célja elsősorban a Magyarországon még újdonságnak számító Watsu (water shiatsu) vízi masszázs – és mozgatásterápia megismertetése.

A Watsu, a vízi shiatsu az egész testre és lélekre ható különleges kezelés, amelynek alapját a shiatsu képezi. A shiatsu egy ősi japán masszázs, mely az akupunktúrás pontok nyomásával és a nyújtásokkal a test energiarendszerét harmonizálja. Testmeleg vízben végezve még hatékonyabban oldódnak a testi és lelki blokkok, a gerinc és az izületek tehermentesülnek, megszűnnek a korlátok. A Watsut Harold Dull fejlesztette ki 1980-ban Kaliforniában. Azóta a világ számos klinikáján és fürdőjében alkalmazzák nagy sikerrel a legkülönfélébb betegségek kezelésére, de egészséges emberek számára is kiváló, minden korosztály élvezheti.

A kezelő a partnerét lebegteti a vízben, szinte észrevétlenül átmozgatja. A mozdulatok lágyan folynak egymásba, miközben a kezelt személy egyre mélyebb relaxációba kerül. Biztonságban érzi magát, mint egykor az anyaméhben, megtapasztja a súlytalanság élményét, az egységélményt, a létezés örömét. Megszűnnek a határok, az idő és a tér. Nyugalom van, béke és szabadság. Felszabadul a test és a lélek. Leírhatatlan élmény, legjobb kipróbálni. A fesztivál napján ingyenes Watsu kezeléseket lehet kapni a termál medencében.

Watsu víziterápiás fesztivál - vízben egy életen át

Emellett a tanmedencében más vízi mozgásformákat is kipróbálhatnak a résztvevők: lesz Aquanatal (szülésfelkészítő vízi mozgásforma kismamáknak), babaúszás, hastánc és körtánc a vízben. A már felsorolt témákon kívül hallhatnak még rövid előadást vízben szülésről, delfinekkel való együttúszásról is. Az alkotni vágyók vizes témájú mandalákat festhetnek. A gyermekek hozhatnak delfines-hableányos rajzokat a rajzpályázatra, amelyek a vízi csúzda mellett kiállításra kerülnek és ingyenes belépő a jutalmuk. Polgári Györgyi selyemkiállítását is meg lehet tekinteni a pihenőben: varázslatos vízi világ lesz látható selyemre festve, képeken, párnákon, ruhákon megjelenítve és selyemfigurákkal elmesélve.

Természetesen a különleges programok mellett a Galerius egyéb szolgáltatásai is igénybe vehetők a fesztivál napján: ingyenes gyermekfelügyelet a játszóházban, élményfürdő, pezsgőfürdő, stb.

Bővebb info és előzetes bejelentkezés Watsu kezelésre, Aquanatalra és babaúszásra a 06 20 466 1710-es tefefonszámon.
Részletes program a www.watsu.org.hu és www.galerius-furdo.hu oldalakon.

Részletes program:

9.30 Fesztiválnyitó/Kiállításnyitó a Pihenőben :
Polgári Györgyi selyemkiállításának megnyitója: Varázslatos vízi világ selyemre festve, képeken, párnákon, ruhákon megjelenítve és selyemfigurákkal elmesélve
A Díjnyertes Kreatív Utazás Játékhoz tartozó “Lélekbúvár utazása” c. mese felolvasása

Előadások:

10.00 Watsu – egy különleges vízi terápia minden korosztálynak
10.30 Aquanatal – szülésfelkészítő, vízi mozgásforma kismamáknak / Babaúszás – születés után mielőbb vissza a vízbe
11.00 Vízben szülés: egy bába és egy anya tapasztalatai, miért jó a babának, miért jó a mamának?
11.30 Delfinprogram- együttúszás delfinekkel tengerben komplex élményprogram keretében

Ebédszünet (a fürdő étterme hideg/meleg konyhával várja a vendégeket)

14.00 Watsu (a délelőtti előadás ismétlése)
14.30 Delfinprogram (a délelőtti előadás ismétlése)

Előadók: természetgyógyász, gyógytornász, alternatív masszázs – és mozgásterapeuta, pszihológus, bába, stb.

Melegvizes medencében:

10-18- ig folyamatosan ingyenes félórás Watsu kezelések (egyszerre 2 kezelő, bejelentkezés a helyszínen a kiállítótérben, illetve előzetesen telefonon)

Watsu víziterápiás fesztivál - vízben egy életen át

Tanmedencében:

11.15-től babaúszás
12- től Aquanatal

15.00 Vízalatti Watsu bemutató
16.00 Hastáncfoglalkozás a vízben
17.00 Zárókör: Körtánc, körjáték, mandalák, ének, hangok a vízben

A kiállítótérben folyamatosan:

– a fesztiválra érkező gyermekek folyamatosan hozhatják az előzetesen meghirdetett rajzpályázatra készített delfines-hableányos rajzaikat, melyek a kiállítási szinten a vizicsúzdához vezető “kifutó” korlátai mentén ruhacsipeszekkel kifüggesztésre kerülnek
– vizes témájú mandalák festése/színezése önállóan, minden korosztálynak
– mit üzennek a delfines/hableányos kártyák?
– személyes tanácsadás, információs anyagok a bemutatott terápiákról, mozgásformákról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top