nlc.hu
Aktuális
Mozgók a mozgássérültekért

Mozgók a mozgássérültekért

A tavalyi kezdeményezés folytatásaként idén is ruha- és játékgyűjtő házak épültek óvodákban és iskolákban a Pető Intézet lakóinak megsegítésére.

A jótékonysági kampány nem egyszerűen az adakozásról vagy az Intézet támogatásáról szól. A gyerekek játékos módon tapasztalják meg a társadalmi felelősségvállalást, hiszen „sajátjukkal” segíthetik rászoruló társaikat.

Az olimpia évében olyan sportolók csatlakoztak a megmozduláshoz, mint Mohamed Aida vívó és Zala György kenus olimpikonok, de segíti a gyűjtés Katus Attila aerobik világbajnok és a Grand Slam győztes teniszező Temesvári Andrea is. A tavalyi évhez hasonlóan jószolgálati követként vesz rész az átadón Geszler Dorottya.

A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy idén is akadt olyan támogató, aki bár nevének elhallgatását kérte, biztosította a megvalósításhoz szükséges anyagi hátteret. Ez a megmozdulás egy olyan összefogást hivatott jelképezni, amelyben piaci részesedéstől, nagyságtól függetlenül együtt tudnak működni magyar és külföldi, multi és egyéni vállalkozások. Képesek akár egymásnak versenytársat is jelenthető médiumok, mint például a Nők Lapja Café és a Kreatív csoport, együtt a kampány mögé állni és közösen segíteni annak minél nagyobb társadalmi csoportok felé történő kommunikálását. A legelső házak felállítását a Western Union segítette, melléjük csatlakoztak kisebb-nagyobb cégek hol anyagi, hol szolgáltatásbeli támogatásokkal. Idén is sikerült – a főtámogató mellett – hasonlóan ismert világcég, a PepsiAmericas – FÁÜ Zrt. támogatását elnyerni és kiemelkedően nagy segítséget nyújt az Explosiv, aki átvállalta a szervezőktől a szállítások megszervezését s lebonyolítását.

A Pető Intézetre jellemző „csináld magad” szellemiség visszaköszön a jótékonysági kampányban is. Az egészséges gyerekek mellett – akik elhozhatják otthonról játékaikat és ruháikat – az Intézet lakói idén is saját készítésű karácsonyi díszekkel készülnek a gyűjtés ideje alatt megrendezésre kerülő adventi vásárra.

A december 5-i Mikulás ünnepségről útjára indult egy jelképes ajándékdoboz, amely körbejárja az állomásokat és az összes résztvevő aláírásával jut vissza a december 17-i karácsonyi ünnepségre.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top