Aktuális

Szlovénia, a felfedezés öröme

Szlovénia számtalan lehetőséget biztosít a mozgás szerelmeseinek. Az ország gazdag természeti és kulturális örökségét gyalog-, lovas- vagy kerékpártúrák alkalmával ismerhetjük csak meg igazán. Egész Szlovéniát behálózó bicikliút-hálózat a legkülönbözőbb nehézségű és hosszúságú túrára ad lehetőséget. A túrázás mellett a hegymászás a legrégibb és legnépszerűbb sporttevékenység közé tartoznak. Az extrém sportok megszállottjai számára Szlovénia folyóvölgyei igazi paradicsomot jelentenek. A vidék a rafting és vadvízi evezés Mekkája.

Egy kis kényeztetés

Szlovénia összesen mintegy 87 termálforrással büszkélkedhet, ezek közül 15 helyen igen jól felszerelt klasszikus gyógyfürdő, illetve modern élményfürdő tesz eleget a vendégek legkülönbözőbb kívánságainak. A luxushotelek és terápiás központok pihentető üdüléstől klasszikus gyógykezelésé lehetőségek legszélesebb választékával várják a vendégeket egész évben. Az alternatív gyógyászat legkülönbözőbb válfajai – a tradicionális kínai gyógyászattól az Ayurveda-ig – jelenleg mind nagyon népszerűek.

Az élvezetek netovábbja

Barátságossága egyedülálló személyiséget kölcsönöz Szlovénia mediterrán tengerpartjának. A világhírű hegedűművész, Guiseppe Tartini szülőhelyét, Piran városát kedves kis sétálóutcák jellemzik, ahol nyaranta felpezsdül az élet, és koncertek, zenei fesztiválok sora veszi kezdetét. Pirantól nem messze fekszik Sečovlje, ahol a mai napig hagyományos módszerekkel zajlik a sókitermelés. Portorož-ban – a ‘Rózsák kikötőben’ – megannyi élményfürdő és szálloda mellett kaszinó és kishajó-kikötő is található.

A szomszédos települések – Izola, az egykori kis halászfalu és Koper, az ország egyetlen kikötővárosa – Piranhoz hasonlóan gyönyörű velencei stílusú építészeti megoldásokat tárnak elénk. Az arcunkat simogató tengeri szél illata itt folyamatosan emlékeztet rá, hogy az adriai tengerpart hangulatának nincs párja.

Kedvet kaptatok? Kattintsatok ide nyereményeinkért, töltsétek szabadságotokat Szlovéniában!

Szlovénia a szabadság országa. Egy ország, ahol a sportok szerelmesei számára újabb és újabb távlatok nyílnak; ahol a föld alól gyógyító energia tör a felszínre; ahová az egészséges életmód hívei is feltöltődni járnak. Olyan ország, amelynek történelme a mindennapok szerves része.

Vegyetek részt online játékunkon és vigyétek el alábbi nyereményeink egyikét!

  • Hétvége egy fő részére a Hotel Čatež-ben*** (Kétágyas superior szoba); Terme Čatež
  • Nemzetközi Vadrózsa Fesztivál; Bohinj, 2009. május 23 – június 6.; Turizem Bohinj
  • Bohinj-i Sétafesztivál; 2009. szeptember 25 – október 4.; Turizem Bohinj
  • 2+2 személyes bungaló egy hétvégére (2009. április 19. és november 22. között); Rogla in Terme Zreče, Unitur hotels & resorts
Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top