Aktuális

Pannon Legendák a kistelepülésekért

Pannon Legendák címmel a kistelepülések felzárkóztatásáért és a mobil internet népszerűsítéséért indított pályázatot a Pannon. A program keretében a nyertes általános iskola a saját településéhez kapcsolódó, helyi legendáját a Goda Krisztina filmrendező és Kamarás Iván színművész nevével fémjelzett zsűri értékelése alapján keltheti életre, rövidfilm formájában.

A Pannon Legendák pályázatára az 1500 fő alatti kistelepülések általános iskolái jelentkezhetnek, iskolánként 3 pályaművel. A Pannon a jelentkezőknek mobil internet eszközt és Pannon Internetet biztosít, amelynek segítségével könnyedén elvégezhető az internetes kutatómunka, és a pályázat feltöltése. Az általános iskolásoknak mindezt fényképszerű forgatókönyv formájában kell megtenniük, a www.pannon.hu/legendak címen. A forgatókönyvhöz rövid leírásnak kell tartoznia, amelyben ismertetik a feldolgozott történetet szöveges formában is. A Legendák weboldalára felkerülő anyagokat a nagyközönség és zsűri is értékeli. A zsűri tagjai – Goda Krisztina, Kamarás Iván és dr. Majorosi Emese – által legjobbnak ítélt pályaművet a Pannon megfilmesíti.
A május 25-én induló közönségszavazáson legtöbb szavazatott elért iskola pedig mobil internettel felszerelt laptopot kap ajándékba.
Pannon Legendák a kistelepülésekért
„A mobil internet nyújtotta lehetőségek a kistelepüléseken élő gyerekek számára is megadják az esélyt, hogy megmutathassák saját történelmüket és hagyományaikat a nagyvilágnak.

Személyes tapasztalatom alapján mondhatom, hogy a mobil technológia számtalan megközelítést kínál minden műfajhoz, legyen az akár film, akár vers. Kíváncsian várom a gyerekek fényképes forgatókönyveit, reményeim szerint sok humoros és aranyos történetet fogunk megismerni.

A nyertes kiválasztásánál fontos szempont lesz az ötletesség és humor, amely tulajdonságok segítségével a későbbiekben egy színvonalas kisfilmet lehet elkészíteni”- mondta el Kamarás Iván színművész, a zsűri tagja.

„A mobil internet számos településen az egyetlen lehetőség, hogy az emberek a világhálóhoz kapcsolódjanak. Fontosnak tartjuk, hogy az ország egész területén megismerjék a mobil szélessávú technológiát és bátran használják is azt”- mondta Laczkó Tóth Gergő, a Pannon internet-és adatszolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. „A mobil internet könnyen és egyszerűen használható, legyen szó asztali vagy hordozható számítógépről. A pályázat célja, hogy az iskolások felismerjék: a mobil internet a szórakozás mellett egyben oktatási segédeszköz is lehet. Segít abban, hogy naprakészek maradhassunk a legújabb ismeretekről és kis kutatással rengeteg információ tudható meg a régmúlt történéseiről, amelyek például egy legenda felkutatásához szükségesek”- folytatta Laczkó Tóth Gergő.

A pályázatról bővebb információ a www.pannon.hu/legendak oldalon érhető el. A pályázati feltételek elérhetősége: http://legendak.pannon.hu/feltetelek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top