Aktuális

Bringázz tavasszal szoknyában és öltönyben!

Április 6-tól május 8-ig tart a Magyar Kerékpárosklub által szervezett országos Bringázz a Munkába! kampány, amelynek fő célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást, és felhívja a figyelmet a fenntartható városi közlekedés kialakításának fontosságára.

Bringázz tavasszal szoknyában és öltönyben!Az akció ideje alatt a résztvevőknek, egyéneknek vagy maximum ötfős csapatoknak, legalább nyolc alkalommal kell bringával menniük a munkahelyre. Aki ezt megteszi, garantált ajándékban részesül és persze lehetősége lesz további értékes nyereményeket is begyűjteni. Regisztrálni és az eredményeket követni a www.bringazzmunkaba.hu oldalon lehet.

A Bringázz szoknyában és öltönyben! elnevezésű kezdeményezéssel a kerékpározás természetességét szeretnék hangsúlyozni a szervezők, azt, hogy télen-nyáron, speciális öltözet nélkül is lehet használni ezt a közlekedési eszközt. A cél az, hogy mindenkiben tudatosuljon: a kerékpár a legkézenfekvőbb közlekedési eszköz, csak rápattan az ember és elteker az úti céljához. Nem kíván különösebb előkészületeket, kényelmes tempóban nem izzasztó, bármilyen ruhában művelhető, akár szoknyában és öltönyben is – ahogy azt rengeteg nagyvárosban teszik szerte a világon és Magyarországon is a kisebb településeken.

És persze itt a tavasz, lassan a bikiniszezon is, amikor szembenézünk a tükörrel és a ténnyel, hogy a télikabát bár jól eltakarja a hideg évszakban ránk rakódott úszógumikat, a tengerparton nem éppen kellemes viselet. De ki akarná a hurkáit mutogatni? Divatos kezelések helyett inkább szerezz be egy bringát, élvezd a mozgás szabadságát, és közben szabadulj meg a felesleges kilóktól könnyedén!

Milyen előnyökkel jár még, ha stílusosan tekersz?

• Ha szoknyában vagy öltönyben kerekeztél munkába, külön ikonnal jelölheted közlekedési naplódban.

• A kampányidőszakban beküldhetsz képet sikkes, divatos, természetes bringázásaidról! A képek közül a cyclechic.hu (divat)szakértői gárdája kiválasztja a heti nyertest, akivel interjút készítenek, ez kikerül a Bringázz a Munkába!, illetve a cyclechic.hu oldalakra is.

• Azok között, akik legalább kétszer öltönyben vagy szoknyában tekertek, három színházbérletet sorsolunk ki a Merlin Színház jóvoltából.

Bringázz tavasszal szoknyában és öltönyben!

Ahogy 2008 őszén, idén is csatlakoznak híres emberek a kampányhoz, őket arról kérdeztük, mit üzennek azoknak, akik még nem kerékpároznak:

Péterfy Bori, énekesnő: „Nálam senki nem félt jobban a biciklizéstől, mindent kitaláltam, hogy miért ne…Ma már csodálkozom azokon, akik azt mondják, nem mennek biciklivel, mert úgy vannak öltözve. Szerintem biciklizni bármiben lehet….Egészen másképp tudok bringázás közben gondolkodni, a szerepet mondani, vagy énekelni.”

Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke: „Mi motivál, hogy biciklizzek? Hát hogy jó! Elképzelhető más motiváció is? Persze a gyorsaság is szempont: mindig egy utolsó pillanatban induló, nagyon kiszámítottan érkező ember voltam, és kocsival ott ültem a dugóban és ez iszonyú frusztráló volt, a bringával ez elkerülhető. Van úgy, hogy előbb elindulok otthonról, csak hogy a kedvenc körömet megtegyem. Ez a Margit hídon átmenni, ott felkel a nap, végig a budai parton és a Lánchídon vissza, szembe a Grashammel, felmenni a Bazilikáig és onnan visszakanyarodni, egyszerűen annyira gyönyörű kör…”

Debreczeni Attila – Bringa Videó

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top