A kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell igazi különlegesség, valószínűleg sokak fantáziáját elindítja majd. A felkockázott szikkadt kenyérből és a szintén kockákra vágott paradicsomból és sajtból kevert massza, amit persze meg is fűszerezünk, teljesen megbolondítja a csirkét. Süssük ropogósra, épp csak annyira, hogy azért ne legyen kemény, de közben a sajt finoman elolvad benne, a paradicsom pedig szinte újjászületik. Ez az étel annyira finom, hogy köret nem is szükséges hozzá, de ha mégis, akkor adhatunk mellé, mondjuk, salátát.
Jó étvágyat!
Mangalica sertéskaraj brokkolival és sonkával Hozzávalók: 4 nagy vagy 8 kisebb szelet sertéskaraj, 4 szelet sonka, 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 1 ek. liszt, 3 dl tej, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt, tengeri só, feketebors A brokkolit sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízbe szedve, hirtelen lehűtjük. Leszűrjük és papírtörlőn lecsöpögtetjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel. Habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt szerecsendióval és hozzáadjuk a sajt felét. A karajszeleteket besózzuk, borsot őrlünk rá és serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát két-két perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük a húsokat, és mindegyik tetejére teszünk a brokkoliból. Beborítjuk a mártással és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró, kb. 190 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük. |
További két ínycsiklandozó bioreceptet (Kapirgáló csirke melle almával és camembert-rel, Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell) találhatsz a Nők Lapja április 22-én megjelenő, 17. számában!