Aktuális

Tamással, sülve-főve: De jó a bio!

Piacra járni jó, biopiacra pedig még jobb, hiszen amit ott veszünk, nemcsak finom, de egészségesebb is, mint az egyéb élelmiszer. Ha mindezekből ráadásul rakott ételeket készítünk, dupla sikert aratunk.
De jó a bio! … És akkor arról még szó sem esett, hogy a gyerekek által nem szeretett zöldségeket kiválóan el lehet rejteni bennük. A gyerek gyanakodva vizsgálgatja a tányérját, de a sok finomság közt észrevétlen marad az, amit éppen nem szeret. És a végén az ember diadalittasan mondhatja neki: „Na, ugye! A rakottasok készülhetnek hússal vagy hús nélkül, tehát a húsevők és a vegetáriánusok számára is jelenthetnek megoldást, sőt annál többet: élményt. A brokkoli és a sonka alá ezúttal Tamás karajt tett, azt mondja, azért, mert biztosra akart menni. Emellé az étel mellé kínálhatunk rizst, de krumplipürét is, mindkettő illik hozzá. Ugyanez mondható el az almás-camembert-es csirkéről, ami olyan finom kis világos étel, nagyon jól harmonizáló ízekkel. Tamás ezt vadrizzsel kínálta, azzal is kitűnő.

A kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell igazi különlegesség, valószínűleg sokak fantáziáját elindítja majd. A felkockázott szikkadt kenyérből és a szintén kockákra vágott paradicsomból és sajtból kevert massza, amit persze meg is fűszerezünk, teljesen megbolondítja a csirkét. Süssük ropogósra, épp csak annyira, hogy azért ne legyen kemény, de közben a sajt finoman elolvad benne, a paradicsom pedig szinte újjászületik. Ez az étel annyira finom, hogy köret nem is szükséges hozzá, de ha mégis, akkor adhatunk mellé, mondjuk, salátát.

Jó étvágyat!

  Mangalica sertéskaraj brokkolival és sonkával

Hozzávalók: 4 nagy vagy 8 kisebb szelet sertéskaraj, 4 szelet sonka, 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 1 ek. liszt, 3 dl tej, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt, tengeri só, feketebors

A brokkolit sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízbe szedve, hirtelen lehűtjük. Leszűrjük és papírtörlőn lecsöpögtetjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel. Habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt szerecsendióval és hozzáadjuk a sajt felét. A karajszeleteket besózzuk, borsot őrlünk rá és serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát két-két perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük a húsokat, és mindegyik tetejére teszünk a brokkoliból. Beborítjuk a mártással és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró, kb. 190 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük.

De jó a bio!

 
További két ínycsiklandozó bioreceptet (Kapirgáló csirke melle almával és camembert-rel, Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell) találhatsz a Nők Lapja április 22-én megjelenő, 17. számában!

Sebestyén Balázs: Tudom, mi voltam előző életembenMég több az e heti Nők Lapjából:

Sebestyén Balázs: Tudom, mi voltam előző életemben »
Mi 3-man, ők 3-man: Falatkák, pépek és husi 2. »
Ha nincs öröm, szerelem, bánat és fájdalom – Érzelmi analfabéták »
A szél és a víz tudománya – Mindent a feng shuiról »
Mese a hollywoodi férjfalókról – Lehet egy férjjel több? »
7 egészen extrém ökoötlet – A női mellnek is van mozgási energiája? »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top