Aktuális

Parkolási mizéria

Néhány hete megszaporodtak a parkolással, főleg a parkolási díjak emelésével kapcsolatos hírek a vezessen. Igazságot sajnos nem tudunk osztani, csak szemezgetünk mindkét fél jobb és gázosabb pillanatainak gyümölcseiből.

Hírszerkesztő kollégám nemrég magára borította a szekrényt. Írt egy hírt (igazából legalább tizet) a parkolási rend tervezett módosításáról, aztán mindkét érintett féltől elkezdtek özönleni a levelek. Ötleteik között vannak jó és kevésbé szerencsés gondolatok is, ezek közül válogattunk párat.

Az EMPAMO-nak – a néha szőrszálhasogató, a parkolóőrök napi munkáját is beosztó javaslatok mellett, amelyek a szerencsétlenek napi WC-használatát is szigorúan szabályoznák – vannak megfontolandó ötletei is. Ezek megvalósításával tényleg csak jól járnának az autósok, de talán a parkolótársaságok megítélése is jelentősen javulhatna.

Egyértelmű jelzések

A fizetős övezetek parkolóinak felfestése a legtöbb európai országban már bevált, így itthon is megoldható lenne. A KRESZ-tábláktól eltérően, csak az övezet elejére kirakott táblát könnyű elnézni, egy színes csík az aszfalton egyértelmű figyelmeztetés lehetne az autósoknak. Most nem nehéz észrevétlenül a fizetős övezet szívébe keveredni.

Kivétel? Nincs!

Teljes mellszélességgel egyetértünk a rokkantigazolványok kiadásának szigorításával, bár illúzióink nincsenek a témával kapcsolatban. A hatalmas autókkal járó gonosz emberek a jövőben is rokkantigazolvánnyal fognak parkolni, erre mérget vehetünk.

De ha mégis kiderül, kik és miért adták ki ezeket az igazolványokat, akkor kelljen már nekik valami más állás után nézniük. Lehetőleg nem a közszférában. Hátha a helyükre kerülők tanulnak a példából.

Hasonlóképpen, támogatjuk, hogy az önkormányzatok, illetve a parkolótársaságok dolgozói is fizessenek a parkolásért, hiszen ők is ugyanúgy szennyezik a környezetet, rontják a levegőt, növelik a forgalmat, mint a mezei autósok.

20 perc parkolás ingyen? Kattints ide, és megtudod!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top