Aktuális

Májusi szépségkalendárium

Végre, végre süt a nap! És nem is akárhogyan! Éppen ezért, májusi kalendáriumunk egyik legfontosabb üzenete a nap elleni védelem. De természetesen nem feledkezünk meg a Hold járásáról és az azt követő teendőkről sem.

    Májusi holdnaptár

Május 1-8., valamint május 25-30. közötti időszakban nő a Hold, ilyenkor a cél a kozmetikában a hatóanyagok bejuttatása a bőrbe, mert most biztosak lehetünk benne, hogy a legmélyebb rétegekbe kerülnek. 

Május 9-24-ig fogy a Hold, ami azt is jelentheti, hogy itt az idő a szőrtelenítésre, manikűrözésre és arra, hogy felkészítsük lábfejünket a szandálviseletre, vagyis megszabaduljunk az esetleges bőrkeményedésektől. Használjuk ki a fogyó Hold és a Bak napjait – május 13., 14., 15. -, amikor sokkal jobb, látványosabb eredményt érhetünk el, mint különben! Ráadásul a most készített műköröm is tovább bírja. 

A fodrászt az Oroszlán és Szűz napokon – május 2., 3., 4., 5., valamint 29-én, 30-án – érdemes felkeresnünk, különösen, ha nő a Hold. Ezekben a napokban belekezdhetünk mindenféle hajkúrába, akár festésbe is, mert ilyenkor a hajszálak megerősödnek, az újak erőteljes növekedésnek indulnak, és a felvitt ápolóanyagok is jobban beépülnek.

Májusi szépségkalendárium

 

A szemkörnyék védelmében

Az erős fénnyel szemben még akkor is hunyorgunk, ha napszemüveg van rajtunk. Mivel a bőr a szem körül a legvékonyabb, és itt alig található faggyú- és izzadságmirigy, így ez a bőrfelület hamar reagál korai ráncosodással a hunyorgásra, ha nem megfelelően ápoljuk.

A szem körüli bőr krémezése: mindig a szemöldök növekedési irányával ellenkezőleg végezzük, finom, simító, majd gyengéd ütögető mozdulatokkal! Ellenkező esetben nyújtjuk a bőrt. 

Cseréljük le a nappali krémünket!

Most már nem csupán hidratáló krémre van szükség, hanem olyan bőrápolóra, amely színezett, és magas UV-filtert is tartalmaz. Ajánlott azoknak:

– akik nem kívánják bőrüket kitenni a napfénynek, mert óvják az idő előtti öregedéstől, viszont az alapozót már soknak találják,

– akik már elértek egy bizonyos barnaságot, de szeretnék a színt elmélyíteni, ugyanakkor védenék arcukat a napsugarak ráncosító hatásai ellen,

– akiknek arcát bőrhibák tarkítják, mert az éles fényben ezek feltűnőbbé válnak, ráadásul a napsugárzás hatására el is színeződhetnek. 

Indul a napozás szezonja

Nem lehet eléggé hangsúlyozni: mindig tartsuk be a szabályokat! Ne gondoljuk, hogy májusban kevésbé kell vigyázni a bőrünkre, mint júliusban!

– Napozás előtti estén szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől, bőrtípusunktól függően használhatunk durvább szemcséjű bőrradírt vagy testápoló tejet!

– Napozás előtt fél órával vigyük fel a védőkrémet, ugyanis az összetevőknek ennyi időre van szükségük, hogy kifejtsék hatásukat.

– A barnulást jobb, ha a napernyő alatt vagy az árnyékban kezdjük, ez egészségesebb, fokozatosabb és ráadásul tartósabb is. Ilyenkor az UV-sugaraknak csak az 50 százaléka ér el bennünket, nem égünk le, a bőrünk nem lesz olyan, mint a pecsenyekacsáé. Mindig használjunk a bőrtípusunknak megfelelő készítményt!

Lábak csúcsformában

Itt az ideje, hogy megszabaduljunk a nemkívánatos szőrszálaktól. Ez többféle módon történhet: gyantázással, nedves, vagy száraz borotválkozással, esetleg szőrtelenítő krémekkel.

Keressük fel a pedikűröst, mert szandálban vagy papucsban csak az ápolt sarkak, és a szépen lakkozott körmök mutatnak jól. Amennyiben magunk végezzük ezt a műveletet, akkor használjunk sarokreszelőt is, amellyel eltávolíthatjuk a bőrkeményedéseket. A legjobb, ha ezt tusolás közben tesszük. Amennyiben nyitott cipőben járunk, lehetőleg minden második nap gyengéden dörzsöljük át habkővel a sarkunkat. A körmöket – akár a lábról, akár a kézről van szó – egy irányban reszeljük formára, majd vigyünk fel alapozó lakkot, és erre kerüljön a szín. Ügyeljünk arra, hogy ne lakkozzuk teljesen ki a körmöt, a széleken hagyjunk egy vékony csíkot, ettől elegánsabb, vékonyabb és hosszabb lesz.

A hónap sminkterméke:

A szemöldökformázó zselé vagy ceruza, amellyel élénkebbé tehetjük akár a már barnuló, akár a hófehér arcot. És mivel a napozás hatására változik a hajunk színe, ezért nem árt, ha a szemöldökünket hozzá festjük, így lesz teljes az összhang.

   Termékajánló

VICHY Lift Activ H A - ránctalanító és bőrmegújító szemkörnyék-ápoló 5499 Ft
VICHY Lift Activ H A
ránctalanító és bőrmegújító
szemkörnyék-ápoló 5499 Ft
LA ROCHE POSAY - Színezett nappali krém 3999 Ft
LA ROCHE POSAY
Színezett nappali krém
3999 Ft
BIOTHERM - Exfoliáló tej ultra krémes, energizáló testradírral 6800 Ft
BIOTHERM
Exfoliáló tej ultra krémes,
energizáló testradírral 6800 Ft

GARNIER AMBRE SOLAIRE UV SENSITIVE - Hidratáló anyagokban és E-vitaminban gazdag napozótej 3999 Ft
GARNIER AMBRE SOLAIRE
UV SENSITIVE

napozótej 3999 Ft
MAC szemöldökzselé 3500 Ft
MAC szemöldökzselé
Formázó és színező
3500 Ft
Gillette Venus Embrace - Az első ötpengés női borotva 3799 Ft
Gillette Venus Embrace
Az első ötpengés női borotva 3799 Ft

 

Zséda szeretne még egy babátMég több az e heti Nők Lapjából:

Zséda szeretne még egy babát »
D. Tóth Kriszta: Nemakaromnemakarom! »
Sztármamák, mesterséges megtermékenyítéssel »
Tamással, sülve-főve: Hóvégi hagymamaraton »
Házi kedvencekből gyerekjáték? »
Férfit vagy nőt válasszak? – Megtalálja a zsák a foltját! »

 
A Nők Lapjára itt fizethetsz elő »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top