Aktuális

Milyen családi autót vegyünk egymillióból?

Kilencszázezer és 1,1 millió forint között kerestünk mai szinten is elfogadható családi autót. A minimumfeltételek: négycsillagos törésteszt, kedvező fogyasztás, normális csomagtartó.

Egymillió forintot ezerféleképp el lehet költeni családi autóra. Beleugorhatunk egy öreg, de hatalmas egyterűbe, nyomoroghatunk egy újabb és gazdaságos kiskocsiban, feszíthetünk egy elaggott luxusgépben. Mi sok más ésszerű autó közül három gyakori típust választottunk ki, mindegyiket egymillió forint körüli összegből.

Renault Mégane 1.4 16V, 76 ezer km, 910 000 Ft

Milyen autót vegyünk egymillióból?Első benyomásunk, hogy a 2001. decemberi Mégane a legavíttabb a három közül, bár a másik kettőben sokkal több kilométert mutat az óra.

A váltó megakad, pontatlan és gázadásra-gázelvételre kóvályog a váltókar a hajtáslánc lágy felfüggesztése miatt. És ennél nemigen akadna jobb, mert ez a kocsi alig futott, nem volt agyontörve, valóban megkímélt darab.

 

 

 

Tegnapelőtt

Milyen autót vegyünk egymillióból?A Mégane-ben a kormány bután ferdén áll és bár legalább fel-le állítható, az üléshelyzet nem ideális. Elöl csak a sok rakodóhelynek örülhetünk. Hátul nagyon kényelmes a térbőség, a ferdehátú kasztni fejtérben is engedékeny. A csomagtartó is tisztességes méretű, a helykihasználás jóval ügyesebb több mai kompakt autóénál.

A motorja jó

Figyelemre érdemes az 1999-es modellfrissítéssel bevezetett 16 szelepes motorgeneráció. Az 1,6-os is kiemelkedik a mezőnyből, de a takarékosabb ezernégyes még jobb vétel. 95 lóerőt tud, az autó remekül gyorsul vele és rugalmas is. Az igazi értékét mégis a fogyasztás adja meg, mert Budapesten is 7-7,5 literből eljár a Mégane 1.4 16V.

 

Ha érdekel, hogy mit mond szakértőnk az Astráról, és a Focusról, kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top