Aktuális

Kerékcsere – a csajoknak is megy!

Ha elillan a levegő a gumiabroncsból, kevés csaj áll neki a cserének. Mi kipróbáltuk, hogy hogyan menne, ha minden kötél szakad, és nekünk magunknak kell orvosolni a problémát.

Ismerd meg autód! című vetélkedőnk újabb részéhez érkeztünk. A kerékpumpálás és a gumisszakkör után már csak a szabályszerű kerékcsere levezénylésének nemes aktusa maradt hátra. Lássunk hát neki!

Gong

Kerékcsere - a csajoknak is megy!A kék sarokban Erika, a pirosban Balázs áll kerékkulccsal a kézben, hogy kiderüljön, melyikük lenne nagyobb bajban, ha defektet kapna valami isten háta mögötti helyen.
Ha nagyobb pénzösszegben kéne fogadnunk a várható győztesre, nem lennénk nyugodtak, ugyanis Erika a legkülönfélébb versenyszámokban tud meglepetéseket okozni, annak ellenére, hogy nincs egy súlycsoportban koszorús férfikollégánkkal. Ezúttal sem bíz semmit a véletlenre, már útközben belemerül a tesztautó kesztyűtartójában lévő kezelési könyvbe. Mire elérünk a fotózás helyszínére, már az autó chiptuningját is megoldaná egy rozsdás drótdarabbal és egy lyukas ürgebőrrel.

Nincs hölgyválasz

Az autóelosztás roppant sportszerűtlenre sikerült, pedig becsszó nem volt tudatos. Balázs érkezett az Astrával, Erika pedig a 308 SW-vel. Ez így még nem jelent semmi rosszat, de ha elkezdjük a pótkereket keresni, rögtön rájövünk, mennyivel egyszerűbb az Astra csomagtartójából előhalászni, mint a Peugeot hasa alá csörlőzött darabot leimádkozni a padlólemezről. Ami nem utolsó sorban annyira koszos – kap az út porából, sárból, esőből egyaránt -, hogy rossz ránézni is, nemhogy fogdosni.

Nehezített pálya

Nem elég, hogy Erika negyven kiló, a pótkereket is elvarázsolt helyről kellett előkotornia, még a kerékőr ellendarabját is meg kellett keresnie valahol a kocsiban. Gyorsan meg is lett, és ekkor Erika már azt is tudta, hogy ez lesz az első csavar amit lelazít és még a kocsi megemelése előtt ki is szed a helyéről.

Kerékcsere - a csajoknak is megy!Aztán lelazította a többit is, miután letisztult, hogy ezek a fránya menetek merre lazulnak. (Aki hasonló cipőben jár, magolja be az alábbi versikét: Minden csavar, minden zár, balra nyit és jobbra zár. Kivételek persze itt is vannak.)

A következő megtorpanást a képekkel feldobott írások szó szerinti követése okozta, ugyanis az alufelnis tesztautón lehetetlen elvégezni a következő lépésként előírt  dísztárcsa-feszegetést. De hamar túllendülünk ezen is. Ezekben a percekben az eddig egy közeli járdaszigeten tai-chi gyakorlatokkal küszködő Balázs is nekilát a melónak.

A felni csavarjait rejtő díszcsavaroknál még nem megy minden rendben – Erika segít be a Peugeot-hoz mellékelt szerszámmal – de később magabiztosan, művészi elemek beiktatásával – nem koszolja a ruháját, az Opel szőnyegeit fogja be alátétnek és elhúz a malomkeréknyi abronccsal hadakozó lánytól.

 

 

Ha érdekel ki volt az ügyesebb, és hogyan kell helyesen gumit cserélni, kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top