Aktuális

Az 5 legfontosabb kérdés a szérumokról

Egyre több kozmetikai termékcsalád bővül ki szérumokkal, amelyek igazi bőrpezsdítők. Nagy koncentrációban és tisztaságban tartalmaznak olyan hatóanyagokat, amelyektől a bőr friss, üde, feszes marad. Ám a készítmények használatáról megoszlanak a vélemények, ezért dr. Balogh György bőrgyógyász, kozmetológus válaszol ezzel kapcsolatos kérdéseinkre.

1. Milyen hatást gyakorolnak a bőrre a szérumok?

– A szérumok folyékony vagy zselés állagú kozmetikai készítmények, melyek valódi „hatóanyag-bombát” jelentenek a bőr számára. Általában nem önmagukban ápolják a bőrt, hanem kiegészítői a nappali vagy az éjszakai krémeknek. A szérumok extra hatóanyagot jelentenek a bőrnek, kényeztetést, amellyel látványos eredményt érhetünk el.

2. Ajánlott-e a szérumot csak önmagában használni?

– Nem. Mert az ugyan igaz, hogy a szérum kozmetikai hatóanyag-bomba, de nincs benne fényvédő, színezőanyag, így beszívódása után további krémet – fényvédővel ellátottat nappalra, éjszakára az éjszakai krémet – ajánlott felkenni.

3. A szérumot kúraszerűen, vagy a negyedik és ötödik x átlépése után minden nap használhatjuk?

– Az otthon használatos szérumok mindennapos használatra ajánlottak. Minél érettebb a bőr, annál szívesebben veszi a hatóanyag-koncentrációkat, és ezért hálás is.

4. A szérumok felvitelénél mit tart a legfontosabbnak?

– Első és legfontosabb lépés a bőr tisztítása. Ugyanis a szennyezett bőrre hiába kenünk fel bármit, nagyon megnehezedik a kozmetikum felszívódása. Ezután kerülhet a bőrre a szérum, majd ha felszívódott, utána a nappali krém és a smink. Inkább a problémás zónákra koncentráljunk, ahol erősebben akarunk ránctalanítani vagy hidratálni!

5. Használhatjuk-e más kozmetikai márka szérumát és egy másik krémjét?

– Ha megvettünk egy nappali és éjszakai krémet, akkor annak a termékcsaládnak a szérumát szerezzük be. Együtt erősíthetjük a készítmények bőrre gyakorolt jótékony hatásait. Amennyiben a termékcsaládhoz nem tartozik szérum, akkor a bőrproblémánknak megfelelő szérumot válasszunk.

Termékajánló:

BOBBI BRAUN Intensive Skin Supplement – regeneráló szérum, amely nagy koncentrációban tartalmaz A-, C- és E-vitamint, valamint szőlőmagkivonatot.

30 ml 15 400 Ft
30 ml 15 400 Ft

 

LANCÔME Génifique Youth Activator – a szérum a bőrt élettel, fiatalsággal, rugalmassággal tölti fel, ezáltal tónusa egyenletessé válik.

30 ml 20 500 Ft
30 ml 20 500 Ft

BIOTHERM Rides Repair Essence – intenzív ránctalanító szérum, amely újraformálja az arc kontúrját, javítja a bőr tömörségét.

30 ml 18 500 Ft
30 ml 18 500 Ft

 

AVON ANEW CLINICAL – az instant lifting hatású koncentrátum a felkenés után azonnal feszesebbé teszi a bőrt, és egész napon át feszesen tartja.

30 ml 4800 Ft
30 ml 4800 Ft

 

 

Máté Kriszta: Ne legyek én elítélve, ha mást is akarok!Még több az e heti Nők Lapjából:

Máté Kriszta: Ne legyek én elítélve, ha mást is akarok! »
A Nők Lapja kismamái: Mi hiányzik a baba előtti életükből? »
Olasz ételek Abruzzóból »
Két testben egy lélek – Mit tanulhatunk az ikrektől? »
Halgass a belső hangra! »
Malek Andrea: A gyerekeim elfogadták a férjemet »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top