Aktuális

Érezni kell, mire van szüksége a közönségnek!

A hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok aerobikos nem unatkozik, egymást érik a fellépései, hiszen minél többeknek szeretné átadni a mozgás szeretetét. Június hatodikán a Wellness magazin aerobiknapjának egyik sztárfellépője lesz, ahol új tehetségek is összemérik a tudásukat.

Érezni kell, mire van szüksége a közönségnek!Katus Attila már aerobikversenyzőként megbarátkozott a színpaddal, és ma már azt gondolhatnánk, elegendő a puszta rutin egy fergeteges hangulatú órához. Az aerobikbajnok szerint azonban ennél többről van szó: „Hálás feladat, de komoly munka is ez egyben, hiszen a színpadon állónak mindent el kell követnie, hogy a közönséget is magával ragadja a mozgás öröme. Nagyon jónak tartom a nagy tömegeket megmozgató sportrendezvényeket, mert a sokszínű lehetőségek között mindenki megtalálhatja a kedvére valót, arról nem beszélve, hogy társasági eseménynek sem utolsók. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy nemcsak a fitneszőrülteket látjuk szívesen, hanem azokat is, akik most szeretnének változtatni életmódjukon. Az én órámon a jó hangulaté a főszerep, nem lesz követhetetlen koreográfia, így kezdők is könnyedén be tudnak kapcsolódni. Nem véletlenül neveztem el Best Bodynak, hiszen az egész testet átmozgatja, az izmokat és a keringési rendszert is megdolgoztatja.”

Az edzés is fejben dől el

A június hatodikai Wellness-napon új aerobiktehetségek is bemutatkoznak. Persze kíváncsiak voltunk, Attila szerint melyek a jó edző ismérvei.

Érezni kell, mire van szüksége a közönségnek!„Fontos, hogy áradjon belőle: szereti, amit csinál. Nemcsak a sportot, hanem az embereket is, hiszen a szakmai tudás mellett a pszichológiai oldalról sem szabad megfeledkezni. Érezni kell, mire van szüksége a közönségnek! A rendszeres testedzésre is érvényes, hogy fejben dől el, ám egy jó edző minél több olyan dolgot igyekszik átadni, amitől az óráira járók fejlődhetnek. Mindig van pár perce a vendégeire, és képes őket motiválni. Nagy a felelősség, hiszen a vendégnek sikerélménnyel kell távoznia ahhoz, hogy továbbra is szívesen sportoljon.”

Fél nap is elég

A sármos aerobikbajnok utóbbi heteit egy televíziós produkció kötötte le, ahol az ország legszebb lányainak felkészítésével foglalkozott. Nemcsak arra figyelt, hogy a testük acélosabbá váljon, hanem arra is, hogy mindenki tanuljon valamit önmagáról.

Hamarosan viszont szeretne nyári üzemmódra kapcsolni, ami nem egyszerű, hiszen folyamatosan rengeteg felkérést kap, emellett heti 8-10 órát tart, és személyi edzéseket is vezet. „Nyáron szeretnék kevesebbet dolgozni. Igazán a Balatonnál tudok feltöltődni, így azt tervezem, amikor csak tehetem, leruccanok majd oda. Már fél nap is sokat jelent, ha pihenésről van szó.”

A rendezvényről a részleteket keresd a Wellness magazin júniusi számában!

 

Érezni kell, mire van szüksége a közönségnek!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top