Aktuális

A Forma-1 és a szerelem

Amikor összejöttünk, még nem is sejtettem, amikor közelebbről megismertük egymást, csak gyanítottam, mire pedig összeházasodtunk, valósággá vált kedvesem Forma-1 függősége és annak minden, a közös életünkre kiható következménye.

László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője sokéves vezetői tapasztalattal a háta mögött mostantól kéthetente meséli el véleményét autós dolgokról.

 

A Forma-1 és a szerelem

 

Az, hogy márciustól novemberig kéthetente vasárnap a család programjait az aktuális futam időpontja határozza meg, és hogy utána még napokig a verseny számára izgalmas, számomra jelentéktelen eseményei lesznek a baráti beszélgetések témái.

Az F1-függő nem felejt

A Forma-1 és a szerelemKezdetben lázadoztam, megpróbáltam apró cselekkel lehetetlenné tenni, hogy a nagy Ő ilyenkor a tévé közelébe kerüljön, de trükkjeim egymás után kudarcba fulladtak.

Mert egy igazi Forma-1 függő soha sem felejti el a pontos kezdőidőpontot, a strandon, a kávézóban, a vendégségben is addig kavar, míg be nem kapcsolják neki a legközelebb lévő televízió készüléket. A legmeghittebb szerelmes pillanatokban a várva várt futam kezdete előtt tíz perccel agyában megszólal az ébresztőóra, és akkor oda a romantika, az andalító halk zenét a hálószobában felváltja a motorok idegesítő, monoton zümmögése.

Néhány hónap után stratégiát váltottam, megpróbáltam megérteni és megszeretni kedvenc időtöltését, azt gondoltam, íme még egy téma, amely közelebb hoz minket egymáshoz.

Közös program? Nem működött

A Forma-1 és a szerelemVégigültem hát néhány közvetítést, igyekeztem megjegyezni a pilóták és a csapatok nevét, együtt végigizgulni vele a rajtokat, előzéseket, megérteni a női agy számára bonyolultnak tűnő pontrendszert, és meghatódni azon, amikor a győztes pilóta hosszú perceken át részletesen értékeli saját teljesítményét. Minden igyekezetem és az ő türelmes hozzáállása ellenére sem lettek ezek az órák kapcsolatunk kellemes pillanatai.

Míg az én adrenalinszintem a futamok alatt csak karambolokkor, balesetekkor emelkedett meg és mindig csak azt vártam, mikor történik végre valami emberi, valami tragikus, ami a pókerarcú pilótákat kizökkenti a monoton száguldásból, ő minden egyes kerékcserét, előzést, motorleállást drámai pillanatnak élt meg.

Én Alonsót gyönyörű szeméért, lenyűgöző kisugárzása miatt szerettem, ő jó taktikai érzékét értékelte, engem Barrichello két pici gyereke és bájos felesége nyűgözött le, ő Rubinho kitartását, ügyes húzásait ismerte el.

Kattints ide a cikk folytatásáért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top