Aktuális

Olcsón finomat

A tésztaételek előnye, hogy szinte pillanatok alatt elkészülnek, hiszen amíg kifő a tészta, elkészíthetjük azt, ami rákerül. Számos változatban az asztalra tehetjük, adhatjuk húsevőknek és zöldségkedvelőknek. És ami most a legfontosabb: olcsó!

Olcsón finomatA grízes tésztával kapcsolatban a mai felnőttek többségének napközis emlékei vannak, nevezzük őket inkább traumának… Tamás, aki nem járt napközibe, szakácstanulóként gyűjtötte be a keserves emléket, amikor egy alkalommal a személyzeti ebéd elkészítését bízták rá. Kapott öt kiló darát, egy fakanalat meg egy nagy fazekat, de instrukciót semmit, így aztán fogalma sem volt, mit kezdjen velük. A fortyogó, vulkánszerűen bugyborékoló valamiből végül is ebéd lett, méghozzá ehető, de közelebbi kapcsolat a grízes tésztával nem. Így aztán külön értékelendő, hogy séfünk huszonöt év után újra rászánta magát, és csak a kedvünkért elkészítette ezt a fogást. Ami a házi baracklekvárral nagyon finom lett!

A bazsalikomos zöldmetélt is egyszerű és olcsó étel, és ha akarjuk, adhatunk hozzá tejföl helyett tejszínt is.

A paradicsomos tésztát pedig természetesen friss paradicsomból is elkészíthetjük – ha majd elég olcsó lesz –, nem kell feltétlenül konzervet használni. De most még ez a gazdaságosabb verzió.

Jó étvágyat!

Bazsalikomos zöldmetélt (35 perc)

Hozzávalók: 50 dkg zöld széles metélt, 25 dkg csiperkegomba, 4 dl tejföl, tengeri só, szárított bazsalikom, 2 szál újhagyma.

A gombát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és vastagabb szeletekre vágjuk. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Egy fazék vizet felteszünk forrni. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a gombát, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk az újhagymát, és kis lángon együtt pirítjuk tovább. Közben a forrásban lévő vizet megsózzuk, és beletesszük a tésztát. Időnként megkeverjük. A gombát megsózzuk, ízesítjük szárított bazsalikommal, és amíg a tészta kifő, félrehúzzuk. Ha a tészta elkészült leszűrjük, és a gombához adjuk a tűzről. Ezután rászedjük a tejfölt, és a tűzre visszatéve alaposan összeforgatjuk.

Olcsón finomat

Tipp: Érdemes kevés főzővizet felfogni egy bögrében, és azzal hígítani a mártást, ha szükség van rá.

 
A Nők Lapja június 10-én megjelenő, 24. számából további két finom tésztát (paradicsomos széles metélt, grízes tészta) ismerhetsz meg!

Pápai Erika: Misztikus körülmények között találkoztam a férjemmelMég több az e heti Nők Lapjából:

Pápai Erika: Misztikus körülmények között találkoztam a férjemmel »
D. Tóth Kriszta: Királylány a medencében »
Soványság vagy betegség? – Hízókúrák is léteznek »
Segítség, megbukott a gyerekem! »
Nigella Lawson felforgatta a főzőműsorok világát »
Min ne spóroljunk válság idején? »


Fizess elő most a Nők Lapjára! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top