Aktuális

Hűségcsapda – egy különleges olvasmány

Útjára indítjuk Hűségcsapda című blogunkat, amely sok szempontból különleges az internetes napló műfajában. Szerzője, Gábor Endre is kíváncsisággal vág bele.

A szerző a médiából kirándult két éve a krimi műfajába. Első könyve, a Sztárvadászat vérbeli krimi, hátborzongató, izgalmas, fordulatos thriller.
Most induló blogjában a valóság izgalmait, fordulatait láthatja majd viszont az olvasó. A Hűségcsapda azonban ennél több lesz… – ígéri a szerző.

Kövesd a Hűségcsapda történetét a http://husegcsapda.blog.nlcafe.hu címen a Nők Lapja Cafe blogoldalán!

Hűségcsapda? Mi ez? Szubjektív napló, ahogy a blogoktól megszokhattuk?

– Szubjektív napló, amelynek a szerkezete tér el kissé a blogokban megszokottaktól. Ugyanis a Hűségcsapda három részből áll, tulajdonképpen két blogból és egy naplóból. A keretblog az enyém, a napló a történetmesélő első szerelmének, Zsófinak a titkos vallomása, a másik blog pedig a férjéé, Péteré.

Gábor Endre
Gábor Endre

A keretblogot a válság írja. Erre hivatkozva küldtek el engem is, Pétert is a munkahelyéről. Nem azért, mert tönkrement a cég, hanem a válság miatt megelőző intézkedésként. Amikor a kezembe került Zsófi titkos naplója, amelyet arról vezetett, hogyan élte meg ő a férje munkanélküliségét, rögtön tudtam, hogy ezzel valamit kezdeni kell, meg kell mutatni az embereknek, hogy ne kövessék el azokat a hibákat, amelyeket ők sajnos elkövettek.
Történetüknek még nincs vége, de azt sajnos állíthatom: ráment az életük.

– A képzelet vagy a valóság dominál majd ebben az internetes naplóban?

– A valóság, hiszen a keretblog a napi aktualitásokkal is foglalkozik. Igyekszem majd nem leragadni a válságnál, de ahhoz, hogy megértsük Péterék drámáját, muszáj foglalkozni azokkal az eseményekkel, amelyek a világon milliók életét döntik romba. Persze engem íróként nem a válság gazdasági és politikai vetülete érdekel, hanem a magánéletre gyakorolt hatása, mert nem tudjunk kettéválasztani életünket válság sújtotta és válságmentes övezetre. A kettő végzetesen egybemosódik. Ha nincs munkád, megrendül az önbecsülésed, nem tudsz teljesíteni sem az életben, sem a kapcsolatodban. Elfogy a pénzed, depressziós leszel, inni kezdesz, hogy bizonyíts magadnak, hűtlenkedsz, tönkreteszel mindent magad körül. Egyenes út a pokolba, pedig éppen „csak” a munkahelyed szűnt meg…

– Mi lesz a távolabbi célja? Esetleg könyv készül a blog alapján?

– Nem tudom, egyelőre ki kell írnom magamból az ezzel a történettel kapcsolatos érzéseimet, gondolataimat. Ilyen anyaggal író ritkán dolgozhat, ezért emellett nem lehet csak úgy elmenni. Azért választottam a blogot, mert egy könyv megírása, megjelentetése sok-sok hét, hónap. Erre most nincs idő, ez a történet most érdekes, most segíthet másoknak szembenézni a veszélyekkel. Ráadásul azt remélem, a blogban visszajelzést kapok majd, sőt újabb történeteket, és ebből egyszer majd valóban még könyv is lehet.

Két éve íróként is ismerjük. Sztárvadászat című krimijének lesz-e folytatása?

– Igen, már készen van a folytatás. A szereplők változatlanok, a történet részben a Sztárvadászat folytatása, ugyanakkor az előzmények nélkül, önmagában is érthető, élvezhető. A blogvilág egyébként ebben is elég nagy szerephez jut, bár ezúttal persze csak mint fikció. Annyit elárulhatok, hogy egy női blognak köze lesz egy gyilkossághoz…

– Kedvenc műfaja a krimi, a Hűségcsapdában is lesz krimielem?

– A Hűségcsapda nem krimi. Krimielemek azonban sajnos nem csak a regényekben vannak. Elég megnézni a híradókat. Krimiíróként is megdöbbenek azon, amit sokszor az élet produkál. Persze engem nem az erőszakos tettek érdekelnek, hanem az emberek, akik elkövetik, a szituációk, amelyekben a személyiség átalakul, a konfliktusok, amelyek az ilyen helyzeteket létrehozzák. Ha ez utóbbiakat krimielemeknek tekintjük, nos akkor, ahogy az élet, úgy a Hűségcsapda sem mentes ezektől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top