nlc.hu
Aktuális
Ki a kedvenc tévés rendőröd?

Ki a kedvenc tévés rendőröd?

T. J. Hooker óta sokat változott a világ... Íme, itt az én toplistám a sorozatszereplő rendőrökről.

4. Horatio Caine (Miami helyszínelők)

Horatio Caine szerepében David Caruso
Horatio Caine szerepében
David Caruso

A Helyszínelők-franchise elsődleges szándéka szerint okos, képzett tudósokat mutat be, akik izgalmas vizsgálatok során bizonyítékokat elemeznek, és rábizonyítják az emberölést a bűnösre. Horatio, ha úgy tetszik, idegen test a szervezetben, hiszen bár néha, alibiből ő is köpenyt húz és pipettát ragad, azért mind tudjuk, mit szeret ő valójában… Berongyolni a helyszínre a bazi nagy Hummer terepjáróval, előkapni a csípőtokból a revolvert, vészjósló arccal megfenyegetni a már megtalált, de bizonyíték hiányában még szabadlábon szemtelenkedő bűnözőket.

Horatio modern seriff, aki néha ugyan már komolyan vehetetlenül keménynek akar látszani, de mégis az az érzésed, hogy na, ő aztán őrzi a territóriumát. És most őszintén: ki ne szerette volna legalább egyszer eljátszani azt, hogy közli a milliomos gengszterrel annak pálmafás villájában, hogy vége a játéknak, megy a börtönbe, majd, miközben a fickót megbilincselik, azzal a cseppet sem kimódolt és hatásvadász mozdulattal, ÚGY felveszi a napszemüvegét, és „győztem” pózban belemereng a tengerparti panorámába? Na ugye.

 

 A Hivatalos néző korábbi tévékritikáit összegyűjtöttük egy blogba. 
Itt olvashatod! » http://hivatalosnezo.blog.nlcafe.hu/ 

Debra Morgan, alias Jennifer Carpenter
Debra Morgan, alias
Jennifer Carpenter

3. Debra Morgan (Dexter)

Kevés ilyen idegesítő csaj van, az már egyszer biztos. Mosdatlan szájú, a bizonytalanságát harsánysággal leplezi, mindig a legrosszabbkor és a legrosszabbat tudja kimondani. Persze egyfelől pont ezért szeretem, mert végre egy érdesre, horzsolósra írt szereplő, végre nem csak a pasik „kiváltsága”, hogy darabos figurát kapjanak. Sőt, fura módon pont ettől lesz valahogy mégis aranyos.

Másrészt pedig az az ambíció, amellyel ez a nő a munkáját végzi, valóban páratlan. Azzal kel és fekszik, hogy meg kell találnia a bűnöst. Kemény, odacsap, de közben okos is – nyomoz, utánajár, végigbogarássza az adatokat. És megint a jó forgatókönyv: mégsem lesz egydimenziós papírmasé figura belőle, mert közben simán beleszeret az egyik bűnözőbe, összejön a másik informátorral – vagy épp a kollégájával –, és boldog, és szenved, és létezik.

 

Dominic West Jimmy McNulty szerepében
Dominic West Jimmy
McNulty szerepében

2. Jimmy McNulty (Drót)

Hadd legyen szabad annyi személyeset elárulnom, hogy elég rossz kapcsolatban vagyok úgy az öltönnyel, mint a fésűvel. Mondhatni, gyárilag és reparálhatatlanul kócos leszek, amint fél centinél hosszabbra nő a hajam. Ebből következően mély szimpátiával viseltetek mindenki iránt, akit szintén soha nem fognak beengedni az Operabálba. Ilyen fickó a Drót főszereplője is, Jimmy – tulajdonképpen Till Attilán kívül ő képes még arra, hogy akárhol és akármikor látod, az az érzésed, hogy pont most kelt fel az ágyból.

A szó mindenféle értelmében szabálytalan, ebből következően lúzer nyomozóról van szó, aki minden ügyet úgy old meg, hogy közben két nagy pofont ad saját emberi és szakmai reputációjának. Se egy normális párkapcsolat, se egy szépen épülő nyomozói karrier – de mégis mindig őt hívják, ha nagy a baj.

 


1. Maurice „Bosco” Boscorelli (Harmadik műszak)

Jason Wiles Boscorelli szerepében
Jason Wiles Boscorelli
szerepében

Történt, hogy nemrég egy szabadnapos, civil ruhás szegedi rendőr hazafelé sétált, amikor egy parkban három férfi nekitámadt. Azt látták, hogy náluk egy fejjel alacsonyabb, azt viszont csak később tapasztalták, hogy nagyon rossz áldozatot választottak. Az említett rendőr ugyanis tízéves kora óta kempózik, a harcművészetet komolyan veszi, így percek alatt „összegyűrte” őket, és átadta a kiérkező kollégáknak.

Rögtön Bosco jutott eszembe róla. A Harmadik műszak egyik állandó szereplője, a David 55 kódnevű járőrpáros férfi tagja, na, ő pont ilyen. Mintha Wolverine az X-Menből kapna egy egyenruhát meg egy körömcsipeszt. Ha tőlem függne, Bosco állna minden balhés városrész sarkain.

Aki nem ismerné: képzeljetek el egy alacsony, jó kötésű, állórajtból sprintelő fickót, aki nagyon kemény, nagyon belemenős – és ugyanakkor vicces is, köszönhetően a hihetetlen infantilizmusának. Bárkit falhoz vág fél kézzel, de sok szempontból meg egy nagyra nőtt gyerek, akit erőszakkal kell elvinni bőrgyógyászhoz a kiütései miatt…  A sorozat legjobb epizódjai köszönhetők neki.

 

Ez hát az én toplistám – nálatok melyik zsaru a nyerő?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top