Aktuális

Tényleg 4,4 litert fogyaszt?

4,4 literes átlagfogyasztást ígér az Insight, mindehhez az ára is bő kétmillióval a legolcsóbb Toyota Priusé alatt van. Az Insighttal végre itt az első viszonylag megfizethető hibrid, amely alig szennyezi a környezetet. A tankolásig minden remekül is ment.

Jókor jött az olcsóbb hibrid

Kevés autót vártunk jobban, mint a Honda Insightot. A Prius ugye kifinomult, kiválóan együtt él benne a benzines és villanymotor. Hibridtechnikája magasabb rendű, mint a Hondáé, de a középkategóriás dízelekhez belőtt ára nem reális méretéhez, menetteljesítményeihez és kényelméhez képest.

A Honda a legjobbkor állt elő az egyszerűbb technikájú, de szintén hibrid és lényegesen kevesebbe kerülő Insighttal. Japánban idén áprilisban máris a legkeresettebb nem mikroautó volt.

Látványosan hibridautó

Tényleg 4,4litert fogyaszt az Insight?Áramvonalas, hátulról és oldalról a Priuséra hasonlító formájával látványosan hirdeti, hogy a gazdája nem egy légkörgyilkos tulok, hanem a szén-dioxid-emisszióra és más káros anyagok kibocsátásra ügyelő kultúrlény.

A designnal két ponton vállalt be botlást a Honda. Az egyik a szerény fejtér a második sorban, a másik a hátsó szélvédő kettéosztása. A látómezőt pont úgy szeli ketté a sokat kitakaró légterelő, mint a háromajtós Citroën C4-ben vagy a megboldogult Audi A2-ben.

 

Érdekel, hogy mi is valójában a hibrid? Kattints ide, és megtudod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top