Aktuális

Engedd, hogy magukkal ragadjanak impresszióid!

Szeretsz hosszasan elidőzni egy-egy pillanatban? Érzed, micsoda ereje van? Szereted, ha egy festmény olyan hatással van Rád, hogy úgy érzed, szinte beszél hozzád? Ha igen, akkor Neked való a KOGART Ház "Az impresszionizmus sodrában" kiállítása, ahol Téged is magukkal sodornak majd impresszióid!
Szinyei Merse Pál - Pipacsos mező (1896)
Szinyei Merse Pál – Pipacsos mező (1896)

 

A francia impresszionisták festészete – a szabadban alkotással, festményeik atmoszférikus, fénnyel telített képi világával, kötetlen témaválasztásukkal, a pillanat hatásával – utat nyitott a modern művészetnek a sok évszázados akadémizmussal szemben.

Ez a szemlélet a magyar festőket sem kerülte el – a kiállítás a magyar festészetnek ezen merész és érzelemdús vonulatát mutatja be a közönségnek.

Miben különbözik „Az impresszionizmus sodrában – Magyar festészet 1830-1920″ című kiállítás más kiállításoktól?

 

Munkácsy Mihály - Poros út I. (1874)
Munkácsy Mihály – Poros út I. (1874)

Abban, hogy nem csak egy rész-korszakra koncentrál: az előzményektől a szétágazásokig egészében láttatja az impresszionista művészettörténeti folyamatot, így teljes ívét adja eme izgalmas festészeti korszak magyarországi megjelenésének.

A téma ilyen jellegű, teljes összefoglalása ezelőtt még nem volt látható Magyarországon.

 

A kiállításon a korszak olyan festőóriásai sorakoznak fel, mint Szinyei Merse Pál, Paál László, Munkácsy Mihály és Mednyánszky László.

A nagybányai művésztelep új festőiségű törekvései és a szolnoki iskola művészeinek munkái mellett, Rippl-Rónai József, Vaszary János, Csók István és a magyar festészet számos más kiemelkedő művészének alkotásait lehet megcsodálni a KOGART Ház falai között.

Látogass el a KOGART Házba, és érezd, ahogy magukkal ragadnak az impresszióid!

Címünk:
1062 Budapest, Andrássy út 112.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top