Tamás a hónap vége felé rendszeresen olyan ajánlatokkal áll elő, amelyek nem verik nagy költségbe a háztartásokat. A borsó ráadásul rendkívül egészséges is, és frissen az íze olyan üde, hogy azzal egyetlen fagyasztott termék sem vetélkedhet. Fokozva ezt a hatást, Tamás azt ajánlja, hogy a levesbe nyugodtan tegyünk egy keveset a borsó héjából is, annál intenzívebb lesz az íze. (Amikor még nagyon drága a borsó, kicsit csalhatunk is vele, így elég szinte csak egy maréknyi borsó egy leveshez…)
A krémleves receptjéből nem tévedésből maradt ki a tejföl vagy a tejszín, séfünk szerint a tejtermékek nem illenek hozzá.
A zöldségekből készített pörkölt a húsevőknek szentségtörés vagy legalábbis teljesen értelmezhetetlen ételféleség, pedig aki legyűri az idegenkedést, nem bánja meg. A borsón kívül készíthetünk pörköltet karfiolból vagy zöldbabból is, mindkettő kiegészítheti a nyári családi étrendet.
A saláta könnyű és finom, ahogy az egy salátától elvárható, és kissé variálja a leggyakoribb paprikás, paradicsomos, uborkás salátákat.
Jó étvágyat a borsóhoz!
TIPP: A krumplival sűrítést más ételek esetében is kipróbálhatjuk, hiszen a rántásnál és a habarásnál is egészségesebb, és a keményítő-tartalom miatt valóban „összefogja” az ételt, akár a főzelékeket is.
Zöldborsókrémleves 55 perc Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 2 nagyobb szem burgonya, 5 szál újhagyma, tengeri só, olaj, fekete bors.
Az újhagymát felkarikázzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Kissé átpirítjuk, majd felöntjük 2 liter forró vízzel és felforraljuk. Megsózzuk, és hozzáadjuk a zöldborsót. Fedővel lefedjük, és puhára főzzük. Turmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük és átszűrjük. Végül újra felforraljuk, és frissen őrölt fekete borssal megszórjuk.
|
A Nők Lapja június 24-én megjelenő, 26. számából további ízletes (és olcsó) borsórecepteket tudhatsz meg…