Aktuális

Tamással, sülve-főve: A legfinomabb borsós ételek

Most, hogy elérhető áron kapni zöldborsót, ideje degeszre enni magunkat, ezzel a finom és egészséges hüvelyessel. Hónap vége lévén az sem mindegy, hogy viszonylag olcsón készíthetünk belőle ebédet vagy vacsorát.

Tamással, sülve-főve: A legfinomabb borsós ételekTamás a hónap vége felé rendszeresen olyan ajánlatokkal áll elő, amelyek nem verik nagy költségbe a háztartásokat. A borsó ráadásul rendkívül egészséges is, és frissen az íze olyan üde, hogy azzal egyetlen fagyasztott termék sem vetélkedhet. Fokozva ezt a hatást, Tamás azt ajánlja, hogy a levesbe nyugodtan tegyünk egy keveset a borsó héjából is, annál intenzívebb lesz az íze. (Amikor még nagyon drága a borsó, kicsit csalhatunk is vele, így elég szinte csak egy maréknyi borsó egy leveshez…)

A krémleves receptjéből nem tévedésből maradt ki a tejföl vagy a tejszín, séfünk szerint a tejtermékek nem illenek hozzá.

A zöldségekből készített pörkölt a húsevőknek szentségtörés vagy legalábbis teljesen értelmezhetetlen ételféleség, pedig aki legyűri az idegenkedést, nem bánja meg. A borsón kívül készíthetünk pörköltet karfiolból vagy zöldbabból is, mindkettő kiegészítheti a nyári családi étrendet.

A saláta könnyű és finom, ahogy az egy salátától elvárható, és kissé variálja a leggyakoribb paprikás, paradicsomos, uborkás salátákat.

Jó étvágyat a borsóhoz!

TIPP: A krumplival sűrítést más ételek esetében is kipróbálhatjuk, hiszen a rántásnál és a habarásnál is egészségesebb, és a keményítő-tartalom miatt valóban „összefogja” az ételt, akár a főzelékeket is.

 

Zöldborsókrémleves 55 perc

Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 2 nagyobb szem burgonya, 5 szál újhagyma, tengeri só, olaj, fekete bors.

Az újhagymát felkarikázzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Kissé átpirítjuk, majd felöntjük 2 liter forró vízzel és felforraljuk. Megsózzuk, és hozzáadjuk a zöldborsót. Fedővel lefedjük, és puhára főzzük. Turmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük és átszűrjük. Végül újra felforraljuk, és frissen őrölt fekete borssal megszórjuk.

Tamással, sülve-főve: A legfinomabb borsós ételek

 

 
A Nők Lapja június 24-én megjelenő, 26. számából további ízletes (és olcsó) borsórecepteket tudhatsz meg…

Cserhalmi György: Már félek leugrani a hídról!Még több az e heti Nők Lapjából:

Cserhalmi György: Már félek leugrani a hídról! »
D. Tóth Kriszta: Mindig itt leszek »
Sandra Bullock: Anyám azt mondta, sose menjek férjhez! »
Jóskörkép: kártya, csillagok, tenyér »
Amikor a férj miatt késik a baba »
Hányan vagyunk az hitvesi ágyban? »


Fizess elő most a Nők Lapjára! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top