Aktuális

6 szuper magyar dizájnholmi

Magyar dizájnholmik után kutakodtunk az internetes piacokon. Így nemcsak jókedvre derültünk, de a lábunkat sem kellett kitennünk a szerkesztőségből ebben a borús, esős időben.

Recsegős, nosztalgikus hangulatot sugároz ez a limitált példányszámban készült Butterschoth rádiótáska. A külső dizájnt a 30-as, 40-es évek rádiói inspirálták, az anyagválasztás és a kidolgozás is a régi mestermunkákat idézi. Akár kézben lóbálva, akár a felcsatolható vállpánt segítségével vállon átvetve is viselhetők.

Wamp Shop

Tervező: Mosshammer Kinga – Wamp Shop

 

Ottlik Dávid The Fizzer márkanév alatt futó tárgyai friss stílusú darabok a redizájn jegyében. A húgával és barátnőjével létrehozott vállalkozásban praktikus, ötletes, színes, humoros és nagyon egyszerű ötleten alapuló használati tárgyak készülnek. Így például magunkénak tudhatjuk a világ legegyszerűbb CD-tartóját, amelyben a CD saját súlya tartja meg önmagát.

 
The Fizzer

The Fizzer
Lelőhely: Wamp Shop

 
The Fizzer

The Fizzer
Lelőhely: Wamp Shop

A Hímes névre keresztelt, kellemes színű és formájú minipendrive kulcstartó, fülbevaló és mobilkütyü formában is létezik. A KiBu (Kitchen Budapest) kutatói a 100% Design Tokyo dizájnkiállításra és -vásárra alkották a pici, trükkös és sokoldalú darabot. A népi motívumokat idéző mintát minden tojásra kézzel festették.

Hímes - Kitchen Budapest

Hímes – Kitchen Budapest
Lelőhely: Boltműhely

A PUCC Sweetwear Design apró állatkái nemcsak kézbe simulnak, de jólesik rájuk nézni. A színes, puha, mosolygós jószágokért a kicsik és a nagyok is odáig vannak.

PUCC

PUCC
Lelőhely: Boltműhely

PUCC

PUCC
Lelőhely: Boltműhely

Lublóy Zoltán, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Szilikát Tanszékének szakoktatója álmodta meg ezeket a különleges, humoros használati tárgyakat. A tervező azt vallja, hogy a hétköznapi, unalomig ismert formáktól és arányoktól elég csak egy kis plusszal, minimális újdonsággal eltérni, hogy hatalmas sikert arassanak.

Lublóy Zoltán
Lublóy Zoltán

 

Lublóy Zoltán
Lublóy Zoltán

 


Lőrinc Réka zsinór ékszerei egyszerűek, mégis nagyon különlegesek, nem érdemes mással párosítani őket, hiszen önmagukban is megállják a helyüket. A tervező munkáira Sándor Szandra (Nanushka) is felfigyelt, és tavalyi őszi–téli, valamint idei tavaszi–nyári ruháihoz is használta őket kiegészítőként.

 
Lőrinc Réka
Lőrinc Réka
 
Lőrinc Réka
Lőrinc Réka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top