Ez a formázott és gyúrt sajt majdnem minden ételhez illik, talán azért, mert az íze alapjában elég semleges. Teszik pizzára, adják csirkéhez, morzsolják levesbe, grillezik, rántják, és így tovább.
A Tamás által ajánlott, és persze elkészített salátához nem is vágni, inkább tépkedni kell az amúgy kis gömb- vagy tojásformában kapható sajtot.
Rántott változata pedig olyan finom, hogy alig lehetett valamennyit megmenteni belőle a fotózásig. Panírozás előtt Tamás aprított bazsalikomot szórt rá, de szólni kell az uborkás majonézről is, amelyet más ételek mellé is „átmenthetünk”, hiszen az újhagymától, és a csemegeuborkától kellemesen és édeskésen savanykás ízt kapunk.
A mozzarellás paradicsom olyan, amivel felvághatunk a vendégek előtt, de ha szeretjük őket, akkor még inkább várhatjuk ezzel őket… Ne felejtsük el a paradicsomot kellően vastagra vágni, és nagyon forró olajba tenni, azért, hogy ne essen össze. A fedőt se spóroljuk el, mert az a bizonyos boros-paradicsomos gőz, amelyet az étel magába szív, a lényeget rejti… Kicsit megfolyik azalatt, de ne ijedjünk meg, mert ez a cél!
Ugye, hogy van olyan jó, mint egy pizza?
Jó étvágyat!
Mozzarellás paradicsom bazsalikommal és friss salátával (12 perc) Hozzávalók: 4 mozzarellagolyó, olívaolaj, 8 vastag, kb. 1 cm-es szelet paradicsom, 8 bazsalikomlevél, 1 dl száraz fehérbor, tengeri só, fekete bors, 10 dkg salátakeverék.
A mozzarellákat félbevágjuk. Serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, és megsütjük a paradicsomok egyik oldalát. (Forró olajban ez 15-20 másodperc.) Ezután megfordítjuk, megsózzuk, borsot őrlünk rá, és befedjük bazsalikomlevelekkel. Rátesszük a sajtokat, és még fél percig tovább sütjük. Ekkor aláöntjük a fehérbort, lefedjük, és fél percig hagyjuk a gőzben megolvadni a sajtot. Olívaolajjal elkevert friss salátával kínáljuk.
|
A Nők Lapja július 1-én megjelenő, 27. számában további parádés mozzarella-recepteket találhatsz…