Aktuális

A legcukibb babaholmik

A babavárás ideje alatt legszívesebben mindent összevásárolnál a születendő csöppségnek, akit a szíved alatt hordasz? Összegyűjtöttünk néhány holmit, amellyel nem fogsz mellé: imádni fogod te is, és a kicsi is.

Az áldott állapot bejelentésekor a leggyakrabban bevett közhely, ha babacipővel lepjük meg a leendő apukát vagy a nagyszülőket. Hogy az első cipőcske ne csak szép emlék legyen, hanem hasznát is vegye a kicsi, érdemes okosan választani. A színes, puha talpú topánkák tiszta bőrből készültek. Akármelyikre esik a választás, mindegyik kényelmes és könnyen felvehető, mint egy zokni. A talpa viszont nem csúszik, és viselése beszoktatást jelent a cipők világába.

 

Felejtsd el a lehetetlen színű, régi típusú cumikat. Ma már a terepmintás, az angyalkás, a kancsal halálfejes vagy a mangalányos a menő! A svédek nemcsak a dizájnról híresek, de maximálisan odafigyelnek az anyagok minőségére és a környezetvédelemre is. Íme a csodavicces, szilikonból készült cumik közül néhány:

Hudebaba.hu
Hudebaba.hu
Hudebaba.hu
Hudebaba.hu
Hudebaba.hu
Hudebaba.hu


A kis lények készítője Piry Anikó, aki fémműves-formatervezőként végzett az Iparművészeti Egyetemen, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre keresztelt intézményben elvégezte a vizuális- és környezetkultúra-tanár szakot is. A nyúlgyártás állítása szerint csak hobbi, de milyen! Elképesztő mennyiségű ufónyúl és egyéb lény született már a kezei által, amelyek szívesen ejtik rabul kicsik és nagyok szívét.

Piry Anikó
Piry Anikó
Piry Anikó
Piry Anikó

 

Hasonlóan kedves állatkák és védőangyalok kerülnek ki a Figurka Design műhelyéből. Az itt készült színes állatkákat úgy képezték ki, hogy a babák minden részüket szopogathassák, rághassák, szájba vehessék.

Figurka
Figurka
Figurka
Figurka
Figurka
Figurka

 

Kicsit más és kreatív anyukák készítette holmikat ma már keresve, de lehet találni. A nagyáruházak csilli-villi, szívtelen-szagtalan kínálata helyett otthonos, kuckós darabok másodpercek alatt a porontyunk szívéhez nőnek. A „csücsis” kendővel való elalvás vagy a minden bajban támogató játék mackó meghatározója lehet a kicsi mindennapjainak.

Mamazon
Mamazon
Mamazon
Mamazon
Mamazon
Mamazon

 

A babahordozó kendő sok szülőnél kiváltja a babakocsit. Hátra, hasra vagy csípőre kötve nemcsak a csemete érzi magát jobban, hanem a kismamának és a kispapának is biztonságérzetet ad ez a közelség. A baba hallja a szülő szívhangját, érzi az illatát. Szemmagasságban másképp érzékeli a világot, és kevesebb kipufogógázt lélegez be. Erőnléttől függően akár 2-3 éves korig is magadon hordozhatod a csemetédet.

Kangu
Kangu
Kangu
Kangu

 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top